Poging overval supermarkt – Steenbokstraat

Overvallers supermarkt verjaagd
 
Nijmegen, 02-04-2012
 • Maandagochtend rond 06.30 uur hebben drie personen vermoedelijk het plan gehad een supermarkt aan de Steenbokstraat in Nijmegen te overvallen. Een werknemer wist het drietal echter te verjagen voordat zij hun plan ten uitvoer brachten.

De werknemer kwam aanrijden bij zijn werk toen hij drie in het zwart geklede personen achter een container zag zitten, kennelijk op de uitkijk. Ook een leverancier die aanwezig was had het drietal gezien en verklaarde bovendien dat één van de drie een vuurwapen bij zich had.

De drie verdachten renden weg toen de werknemer het licht van zijn auto aanzette en bleef roepen dat er een overval gaande was. Mogelijk dat de daders via de IJsbeerstraat en de Pandastraat richting het Goffertpark zijn gegaan.

De werknemer en de leverancier omschrijven de drie als volgt:

  • Dader 1:
    Man 175 cm groot, waarschijnlijk donkerblauwe kleding en witte capuchon. Deze persoon leek de leider te zijn;

  • Dader 2:
    Man 180 tot 185 cm groot, forser van postuur, geheel in het zwart gekleed;

  • Dader 3:
    175 cm  groot en geheel in het zwart gekleed. 

Eén van de daders had een bivakmuts op. De leeftijd van de drie daders wordt geschat tussen de 15 en 20 jaar oud omdat ze erg snel in hun bewegen en handelen waren.

De supermarkt deed aangifte van de poging tot overval.

De politie vraagt mensen die getuige zijn geweest van het incident of die de daders ergens hebben zien lopen dit te melden bij het Overvallenteam. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen