Pepernotencircus in de Lindenberg, 2-3 dec

De Lindenberg presenteert: het Pepernotencircus 2017!

Zaterdag 2 en zondag 3 december staat de Lindenberg weer volledig in het teken van sinterklaas met een nieuwe editie van het Pepernotencircus. ‘Precies op tijd’ is een spannend sinterklaasverhaal, met muziek-, circus- en danscapriolen van de pietjes van de Lindenberg. Naast voorstellingen om 12 en 14 uur zijn er op zaterdag en zondag gratis toegankelijke sinterklaasactiviteiten tussen de voorstellingen in (van 13 tot 14 uur en van 15 tot 16 uur).

Jeugdtheaterschool, Muziekschool en Danscentrum
In het Pepernotencircus staan cursisten van de Lindenberg op het podium samen met professionele acteurs. Leerlingen van de Jeugdtheaterschool laten hun beste circus- en theaterkunsten zien, en worden daarin bijgestaan door cursisten van de Muziekschool, de Pop & Rockschool en het Danscentrum. De pietenband zorgt voor muzikale begeleiding en een gastoptreden op eenwielers van het Juliana Bicycle Team maakt het Pepernotencircus compleet.

Precies op tijd
In ‘Precies op tijd’ heeft Sinterklaas grote problemen met zijn tijdsmanagement. Zijn klok is kapot, waardoor het hele sinterklaasfeest in de soep lijkt te lopen. Want hoe kunnen de pieten nu op tijd beginnen? En dan lijkt de strenge Petra Precies van de gemeente ook nog roet in het eten te strooien, omdat ze zelf nooit cadeaus krijgt met pakjesavond… Het wordt weer een spannend avontuur!

Zelf de piet uithangen
Tussen de voorstellingen in kan je tussen 13 en 14 uur en tussen 15 en 16 uur zelf de piet uithangen bij de Lindenberg met allerlei sinterklaasactiviteiten. Kom je eigen pepernoten bakken, of sinterklaaskunstwerken knutselen. Oefen om zelf de allerbeste piet te worden op het pietenparcours of met het circusmateriaal. En Sinterklaas heeft dit jaar een stukje cultuur uit Spanje meegenomen, met een workshop Spaanse dans! Als je het durft, kan je Sinterklaas zelf een handje komen geven of met hem op de foto.

Kaarten voor de voorstellingen kosten €7,50 voor volwassenen en €5,- voor kinderen en zijn te koop via www.delindenberg.com of telefonisch op werkdagen tussen 9 en 17 uur via 024-3273737. De andere sinterklaasactiviteiten  op 2 en 3 december zijn gratis te bezoeken.

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen