Pasen en paasbrunch in Museum Het Valkhof

Valkhof

Paasactiviteiten en paasbrunch in Museum Het Valkhof

Op zoek naar een leuk en weersbestendig familie-uitje voor de paasdagen? Kom dan naar Museum Het Valkhof en doe mee aan de kinderworkshop ‘Vouw je eigen Valkhofkapel’ en ontdek Valkhof Junior. Uiteraard mag ook een bezoek aan de tentoonstellingen ‘Photography Extended III’ en ‘Bouwen op papier’ niet ontbreken.

Valkhofkapel weer open vanaf 2e paasdag
Vanaf 2e paasdag is ook de Valkhofkapel weer geopend voor publiek! Dit oudste stenen gebouw van Nederland werd rond het jaar 1000 gebouwd op de heuvel waar ook de Romeinen en Karel de Grote al een versterking bouwden. Een vrijwilliger heet u van harte welkom in de kapel en vertelt u graag over de geschiedenis van dit pand. Geopend tussen 11.00 en 17.00 uur.

2e Paasdag: splinternieuwe rondleiding ‘De Ochtendgave’
Onlangs verscheen de roman ‘De Ochtendgave’, van A. F. Th. van der Heijden. In opdracht van de gemeente Nijmegen schreef hij over de Vrede van Nijmegen, die in 1678-1679 gesloten werd. Aan de hand van deze roman neemt de rondleider u tijdens deze gloednieuwe rondleiding mee langs alle plekken in én buiten het museum, die getuigen van deze belangrijke historische periode. De rondleiding start om 14 uur bij het museum en is op vertoon van museumticket gratis toegankelijk. Zeker zijn van een plek? Reserveren kan tot en met 24 maart via publiekszaken@museumhetvalhof.nl.

Paasbrunch in het Museumcafé
Wilt u samen met familie of vrienden op 2e paasdag genieten van een huisgemaakte paasbrunch? Dat kan! Aanmelden kan tot en met donderdag 24 april via museumcafe@museumhetvalkhof.nl. Kinderen kunnen tijdens de brunch paaseieren zoeken in de museumtuin.

Het museum is op beide paasdagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De workshops en Valkhof Junior starten vanaf 13.00 uur.

Meer info: www.museumhetvalkhof.nl

Agenda Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen