Politie – Pas op voor advertentiecontracten

Regio, 11-05-2007 • In de regio Gelderland-Zuid is een bedrijf actief dat ondernemers een advertentiecontract voor een zogenaamde publicatie van de politie probeert te verkopen. De politie Gelderland-Zuid heeft de afgelopen weken verschillende aangiften en meldingen uit de regio ontvangen.

Jaarlijks brengt de politie Gelderland-Zuid de Politiewijzer uit. Een mediabedrijf benadert ondernemers die vorig jaar in de Politiewijzer hebben geadverteerd of zij dit jaar weer willen adverteren in een publicatie die zij politiemagazine of politiebulletin noemen. Ondernemers moeten daarvoor een fax ondertekenen: óf om hun contract te beëindigen óf om een advertentie op een internetsite te publiceren. In de kleine letters staat dat de ondernemer na ondertekening hoe dan ook voor drie jaar een contract afsluit voor 100 euro per maand voor een advertentie.

De politie waarschuwt ondernemers alert te zijn op dit soort bedrijven en eventuele contracten goed te lezen. Voor de Politiewijzer werkt de politie Gelderland-Zuid samen met Sypro Media uit Zutphen.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen