Feestelijke opening park Korenmarkt, 5 april

Nijmegen, 2 april 2012

Feestelijke opening park Korenmarkt

In het kader van de visie ‘Groene Allure Binnenstad’ heeft de gemeente een nieuw parkje aangelegd op de Korenmarkt in de binnenstad. De inrichting van de Korenmarkt als parkeerterrein heeft plaatsgemaakt voor veel groen, een sierlijke waterpartij, gevisualiseerde geschiedenis en een open karakter. De inrichting is samen met de omwonenden tot stand gekomen. Wethouder Jan van der Meer opent het parkje op donderdag 5 april.
 
Tijdens werkzaamheden zijn waardevolle historische vondsten uit de Middeleeuwen op de Korenmarkt aangetroffen: resten van de fundering van de St. Janskapel, drie grafkelders en verschillende graven van het kerkhof rondom de kapel. Twee grafkelders en een deel van de fundering van de St. Janskapel zijn in het nieuwe park gevisualiseerd. Hiermee is weer een deel van het rijke verleden van Nijmegen zichtbaar gemaakt.

Het parkje op de Korenmarkt is aangelegd in het kader van de visie ‘Groene Allure Binnenstad’. De gemeente Nijmegen streeft ernaar om de kwaliteit van groen in de binnenstad te vergroten en waar mogelijk nieuwe groenvoorzieningen aan te leggen. Meer groen bevordert een schoner en beter leefklimaat.

Bron Gemeente Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen