Stoere Vrouwen op catwalk Oxfam Novib winkel

November 2012

Tijdelijke Oxfam Novib winkel in Nijmegen met kippen en schoolboeken

Op zaterdag 1 december opent Oxfam Novib de deuren van haar tijdelijke ‘Oxfam Novib Pakt Uit’ cadeauwinkel in Nijmegen met een ongebruikelijke modeshow. Van 1 t/m 24 december kan het winkelend publiek hier bijzondere cadeaus kopen: van een geit tot een stapel schoolboeken en van een kip tot een schoon toilet. De cadeaus die in de winkel verkocht worden zijn symbolisch, met het echte cadeau worden partnerorganisaties van Oxfam Novib in ontwikkelingslanden ondersteund. Nijmeegse vrijwilligers en Stoere Vrouwen ondersteunen de opening.

Oxfam Novib Pakt Uit
Oxfam Novib opent deze maand drie winkels, naast Nijmegen ook in Amsterdam en Amersfoort.
Het unieke aan de cadeaus uit de collectie is dat je die koopt voor een dierbare, vriend of collega hier in Nederland en dat het echte cadeau uit hun naam wordt doorgegeven aan mensen in ontwikkelingslanden. Een mooi gebaar voor de komende feestdagen, maar ook bijzonder geschikt voor andere gelegenheden zoals verjaardagen en jubilea.

Doe-het-zelvers tegen armoede
De Nijmeegse vrijwilligers die zich op 1 december inzetten om de Oxfam Novib winkel te promoten zijn actief binnen het ‘Doenersnet’. Dit is een community van doe-het-zelvers voor een eerlijke wereld zonder armoede. De doeners zijn ervan overtuigd dat we door bewust te consumeren de wereld rechtvaardiger kunnen maken. De cadeaus in de Oxfam Novib Pakt Uit winkel zijn hier mooie voorbeelden van.
De vrijwilligers trekken na de opening het centrum in en gaan met het winkelend publiek in gesprek over de niet-gevraagd-en-toch-gekregen Sinterklaas- of Kerstcadeaus, eerlijke cadeaus en over de cadeaus die nu op het verlanglijstje staan. Natuurlijk verwijzen zij door naar de Oxfam Novib winkel.

Stoere Vrouwen op de catwalk
StoereVrouwen genieten van het leven en zij houden ook rekening met mens, dier en natuur. Dát is pas stoer, vinden zij, jezelf niet zomaar van alles laat verkopen. Stoere Vrouwen staan voor fair trade en biologisch. De stoere dames, herkenbaar aan legergroene outfit en knalroze pumps en baret, verlenen hun medewerking aan de opening. Zij lopen over de groene Oxfam Novib catwalk en showen de collectie uit de Oxfam Novib cadeauwinkel. U moet er niet raar van opkijken wanneer echte geiten en kippen ook de catwalk oplopen…

Komt u ook?
De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 1 december om 11 uur in de Oxfam Novib Pakt Uit winkel in de Marikenstraat 50. Kom langs en drink een glas biologische champagne mee of een kopje fair trade koffie.

Gedurende de dag kunt u de opening, de catwalk met de Stoere Vrouwen en de straatinterviews ook volgen via twitter: @oxfamnovib, @jimmygeit en #PaktUit

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen