Overlast op homo-ontmoetingsplaatsen

Jongen vast na overlast
 
Nijmegen/Wijchen, 03-08-2011
 • Een 17-jarige Nijmegenaar is door de politie dinsdagavond aangehouden op de Henriette Freezerlaan in Nijmegen voor openlijke geweldpleging. In die zaak is geen aangifte gedaan. Op de Berendonck in Wijchen vond een openlijke mishandeling plaats; daarvoor worden de daders nog gezocht.

In het Goffertpark, specifiek de omgeving van de homo-ontmoetingsplaats, veroorzaakte vannacht rond 2 uur jonge bromfietsers overlast voor bezoekers. Daarbij zouden bezoekers uitgescholden worden. Bij de komst van de politie gingen de bromfietsers er vandoor; de verdachte kon worden aangehouden. Tot op dit moment heeft de politie geen aangiftes ontvangen.

 

Berendonk mishandeling
Eerder die dinsdagmiddag rond 18 uur, is op het terrein van recreatiepark de Berendonck in Wijchen een 50-jarige man uit Uden mishandeld. Dit gebeurde in de omgeving van een strandje waar regelmatig homo’s recreëren. De daders waren twee jeugdige bromfietsbestuurders, in aanwezigheid van 2 andere jongeren. Het slachtoffer werd door de daders meerdere malen geslagen en heeft daarvan aangifte gedaan bij de politie.

De recherche onderzoekt of er een relatie is tussen beide incidenten of groepen bromfietsers.
 

Signalement Berendonck

Dader1

Blanke jongen met lichtblond kort haar,

opgeschoren in de nek en van gel voorzien

Hij droeg een lichtgrijze driekwart broek met lichtblauw shirt

Geschatte leeftijd 15-16 jaar

Slank postuur en ong. 175 cm lang
Reed op een model damesbromfiets

 

Dader2
Jongen met licht getint uiterlijk met kort krullend zwart haar

Zwart shirt en grijs of zwarte broek

Geschatte leeftijd 15-16 jaar

Slank postuur en ong. 175 cm lang

Reed op een model damesbromfiets.

 

Van de twee aanwezige andere jongens zijn geen gegevens bekend.

 

Getuigenoproep

De politie vraagt getuigen of mensen die menen anderszins informatie te hebben om contact op te nemen met het team Veelvoorkomende criminaliteit via 0900-8844. Ook vraagt zij mensen die zelf (bijna) slachtoffer zijn geworden van soortgelijk strafbaar feit zich te melden.

Bij de politie Gelderland-Zuid is het mogelijk om ook in geval van discriminatie op grond van seksuele geaardheid, aangifte doen bij de politie. De aangifte kan worden opgenomen door agenten die lid zijn van het homo-, lesbisch-, biseksueel netwerk, afgekort HoLebi-netwerk.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen