Opvallend rijgedrag resulteert in aanhouding

Nijmegen, 02-11-2008 • In Nijmegen zijn zaterdagnacht twee bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Zij vielen op door hun rijgedrag en werden daarom staandegehouden voor een blaastest.

Op het Keizer Karelplein veroorzaakte een 23-jarige Rotterdammer bijna een aanrijding. Daarop werd hij staande gehouden en moest hij een blaastest afleggen. Omdat daaruit bleek dat hij teveel gedronken had, werd hij naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyseonderzoek. Hij blies 475 ug/l terwijl voor hem als beginnend bestuurder een limiet van 95 ug/l geldt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

 

Op de Lankforst 10e straat werd een 45-jarige Nijmegenaar staande gehouden omdat hij met hoge snelheid reed. Uit de ademanalyse bleek dat hij teveel had gedronken: 575 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Omdat hij al eerder is aangehouden voor rijden onder invloed, wordt een verzoek gedaan bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid om de rijvaardigheid van deze bestuurder te onderzoeken.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen