Aanmelden voor Open Monumenten Klassendag

Canisius College

Derde Open Monumenten Klassendag in Nijmegen

Voor de derde keer wordt in Nijmegen de Open Monumenten Klassendag georganiseerd!

In de week voorafgaan aan het Open Monumentenweekend, brengen leerlingen van het basisonderwijs een bezoek aan een spannend monument. Dit jaar is dit het oude Canisius College aan de Berg en Dalseweg!

Het thema van de Open Monumentendag is ‘Leren’ en het Canisius College is misschien wel het bekendste leermonument van Nijmegen en daarbuiten. Voor wie het nog weet: oud Minister-President Ruud Lubbers en oud minister Hans van Mierlo zijn hier als internen opgeleid. Er heerste een streng regime: orde, tucht en regelmaat waren belangrijk. Alleen zo kon men volgens de Jezuïeten een Katholieke elite opleiden. Ook het gebouw straalt in alles geloof en strengheid uit. Beroemd zijn de indrukwekkende hal met galerijen en de bibliotheek, met galerijen in hout. De architect is Nicolaas Molenaar, een leerling van Pierre Cuypers die oa het Rijksmuseum in Amsterdam bouwde.

In de week van 7 tot 11 september brengen meerdere basisscholen een bezoek aan dit indrukwekkende gebouw. Zo kunnen ze ervaren hoe bijzonder een monument van binnen kan zijn. Ze doen dit aan de hand van een spannende speurtocht!

De OMD-Klassendagen worden georganiseerd door de Gemeente Nijmegen in samenwerking met het OMD-comité Nijmegen.

Bij eerdere Klassendagen is een bezoek gebracht aan het Fort Beneden-Lent en aan de stadsschouwburg. Het is altijd de bedoeling om de leerlingen een spannend of bijzonder momument te laten zien waarbij ze letterlijk achter de schermen van het gebouw mogen kijken!

Heeft u belangstelling voor een OMD-klassendag ?

Neem dan contact op met:
Gemeente Nijmegen
Mw. A. Wevers
a.wevers@nijmegen.nl
06-52751657

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen