Kleine ontploffing ijzergieterij Vlotkampweg

Nijmegen, 19-08-2011 • Omstreeks 14.30 uur vrijdagmiddag werd melding gemaakt van een brand bij een ijzergieterij aan de Vlotkampweg. Politie, brandweer, ambulancedienst en een traumahelikopter rukten uit. De situatie was snel onder controle. Niemand raakte gewond.

Er bleek zich het volgende te hebben voorgedaan. Buiten onder een afdak lagen (volgens een bepaald proces) chemische slakken af te koelen. Vermoedelijk is daar condenswater bij gekomen wat een kleine ontploffing tot gevolg had. Door de druk zijn enkele ruiten van buiten naar binnen kapot gegaan en is er rook de loods in gekomen. Meerdere personen die daar aanwezig waren, konden op eigen gelegenheid naar buiten. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Er was sprake van veel rookontwikkeling. De brandweer heeft bluswerkzaamheden verricht en had de situatie snel onder controle, waarop er weer afgeschaald werd naar een grip 0 situatie.

Alle hulpverleningsvoertuigen zijn inmiddels weg, op een brandweerauto na. Brandweerlieden voeren nog nadere controles uit aan de overkapping. Dit dak zou wat schade hebben opgelopen.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen