Ondernemers positief over innovatieklimaat

Nijmegen, 27 februari 2018

Innovatiebarometer: ondernemers positief over innovatieklimaat

Het innovatieklimaat in Nijmegen ontwikkelt zich goed, zo blijkt uit de tweejaarlijkse Innovatiebarometer. Het innovatie- en ondernemersklimaat worden over het algemeen goed beoordeeld door de ondervraagde innovatieve bedrijven en bedrijven uit de topsectoren.

Bedrijven uit de topsectoren beoordelen het ondernemersklimaat met een 6,8 en hun bedrijfsomgeving met een 7,2. 44% geeft aan (zeer) tevreden te zijn over het innovatieklimaat, 46% is daar neutraal over. 33% van de innovatieve bedrijven heeft de afgelopen drie jaar innovatieve producten op de markt gebracht.

De werkgelegenheid is gegroeid naar circa 97.130 arbeidsplaatsen en het aantal starters en vestigingen blijft stijgen. Ondernemers zijn positief over de eigen innovatieve ontwikkelingen en over de samenwerking met andere ondernemingen of instanties.

De broedplaatsen in Nijmegen zijn succesvol in het aantrekken en ondersteunen van ondernemers en zitten aan de grens van wat zij kunnen huisvesten. In Nijmegen zijn de afgelopen jaren 17 succesvolle startups geweest, die samen goed waren voor een groei van 275 arbeidsplaatsen.

Aandachtspunten
Ondernemers dragen vier aandachtspunten aan om het innovatieklimaat verder te verbeteren: geschikte bedrijfsruimte voor de toekomst, zoektocht naar gekwalificeerd personeel, financierders en investeerders voor innovatieve projecten en samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Bron Gemeente Nijmegen – Informatie NijmegenBusiness Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen