Olga Coolen nieuwe directeur muZIEum

Muzieum-Olga-Coolen_foto-Thijs-Bartels
Olga Coolen – foto Thijs Bartels

Olga Coolen nieuwe directeur muZIEum

NIJMEGEN – Op 1 maart 2010 zal Olga Coolen als nieuwe directeur van het muZIEum aantreden. Zij volgt interim-directeur Hein Reedijk op.

Olga Coolen (36) heeft ruime museale ervaring opgedaan in het vernieuwde Spoorwegmuseum. Ze heeft het museale en commerciële concept mede ontwikkeld en ervoor gezorgd dat het museum weer op de kaart staat. Momenteel is ze werkzaam als commercieel manager bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij.

Haar wacht een belangrijke taak om de financiële positie van het muZIEum verder te versterken. Het muZIEum is een jong en groeiend museum met zo’n 40.000 bezoekers per jaar, maar ontvangt nog geen structurele subsidie. Ad interim directeur Hein Reedijk wist sinds zijn aantreden in maart 2009 voldoende incidentele bijdragen voor het muZIEum te werven om te voorkomen dat het de deuren moest sluiten. Het muZIEum kan nu verder met zijn missie: dé plek zijn waar zien en niet zien bij elkaar komen.

Dit najaar viert het muZIEum zijn eerste lustrum met o.a. een fascinerende foto-expositie van blinde fotografen.

Hein Reedijk blijft nog tot 1 juli 2010 betrokken bij enkele projecten van het muZIEum.
 
Het muZIEum is een ervaringsmuseum over zien en niet zien. Bezoekers worden er bewust van het wonder van het kunnen zien en maken op bijzondere wijze kennis met de wereld van het niet zien. Een succesvol onderdeel van het muZIEum is de indrukwekkende ‘Ontdekkingstocht door het donker’ waarin bezoekers met een blinde gids een rondwandeling maken door het absolute donker en zelf voor even ervaren hoe het is om niets te zien. Tot en met 14 februari 2010 kunnen bezoekers een bijzondere Valentijnskaart schrijven in braille, dat net op geheimschrift lijkt.

muZIEum, ervaringsmuseum over zien en niet-zien
Nieuwe Marktstraat 54a (vlakbij CS)
6511 AA Nijmegen
024-3828181
Musea Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen