Oddstream weekend: critical making, 23-24 sept

Oddstream, Protect Me, by Iris de Vries - foto Rolf Hensel

Nijmegen, september 2017

Critical Making
Op 23 en 24 september vult Oddstream de gloednieuwe Studio LUX bij arthouse LUX met een weekend vol activiteiten op het gebied van kunst en technologie. Het thema van dit weekend is critical making: Oddstream richt zich op de positie die kunstenaars en vormgevers innemen ten opzichte van technologie en hoe zij verborgen politieke en sociale structuren in hun werk blootleggen.

Programma
Op 23 en 24 september tussen 13 en 17 uur kunnen kinderen aan de slag met allerlei creatieve workshops van Odd Junior. Volwassenen kunnen op zaterdag de 23e ook aan het werk, met een Fairphone Urban Mining workshop: waar komen die onderdelen van je telefoon eigenlijk vandaan? Zaterdagnacht 23 september gaat het werk dat Scott van Haastrecht en Lola Bezemer de komende weken maken tijdens hun artist-in-residence in première bij de Kunstnacht.  Op zondagavond om vertellen zij over dit werk, en daarnaast zullen sprekers Iris de Vries, Isabel Mager en Florian Cramer inspirerende lezingen verzorgen bij de Odd Talks (aanvang 20 uur).

Praktisch
Het Oddstream weekend vindt plaats op 23 en 24 september in LUX, Nijmegen. Kaarten voor de verschillende activiteiten zijn te koop aan de deur en kosten allemaal €5,-. Passe Partouts voor de Kunstnacht kosten €13,- en koop je via www.nijmeegsekunstnacht.nl.

Over Oddstream
Oddstream ontwikkelt projecten en activiteiten op het snijvlak van kunst en technologie. In 2017 organiseert Oddstream naast dit weekend in september een expositie met tien installaties in de Eusebiuskerk in Arnhem van 27 t/m 29 oktober, en een tweede weekend met workshops en een lezing in Nijmegen op 18 en 19 november bij de Smeltkroes.

Bron De Lindenberg – Kunst NijmegenWorkshops Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen