ODDSTREAM show spreekt elke Nijmegenaar aan

  Fotoimpressie Oddstream

ODDSTREAM FESTIVAL 26, 27 en 28 oktober 2012

Live videomappingshow in Valkhofpark

Nijmegen, 28 oktober 2012

Vanavond om 19:30 uur zal er een 1 uur durende live videomappingshow te zien zijn op de Barbarossaruïne in het Valkhofpark. De indrukwekkende show is gratis te zien voor iedereen.
  
Live videomapping op Oddstream
De videomappingshow op de Barbarossaruïne is al het hele weekend te bewonderen op Oddstream. Wanneer de avond valt en de ruïne verlicht wordt door de videomappingshow lijkt het alsof de ruïne allerlei nieuwe gedaantes aanneemt. Van spookachtig horrorhuis tot een groot videospel; alles komt voorbij. Tijdens de liveshow zullen de kunstenaars een live DJ set combineren met het live projecteren van beelden op de ruïne.
 
Heerlijke herfstdag
De temperatuur mag dan misschien wat fris zijn maar in het zonnetje is het heerlijk warm; een prachtige herfstdag in oktober die zich uitstekend leent voor een ontspannen en inspirerend bezoek aan Oddstream. Voor €6,- krijg je als bezoeker toegang tot de expositie waar je allerlei soorten vernieuwende kunst te zien is. Een aantal kunstwerken zijn gratis toegankelijk. En voor wie even wil opwarmen is er natuurlijk het gezellige Oddstreamcafé. Oddstream is vandaag nog te bezoeken tot 23:00.
Onderstaande link verwijst naar beelden van de videomappingshow zoals deze het weekend te zien is op Oddstream. www.youtube.com/watch?v=iw1XNjmZccY&feature=youtu.be

 
Oddstream show spreekt elke Nijmegenaar aan

Nijmegen, 28 oktober 2012

De Oddstream expositie is weer de hele dag te bezoeken tussen 12:00 en 23:00 in het Valkhofpark. De heerlijke herfstzon maakt het dubbel genieten van al de bijzondere kunstinstallaties en bezoekers kunnen tevens in het verwarmde café in het park terecht.

Wanneer het donker is zal de verbluffende videomappingshow op de ruïne in het Valkhofpark weer te zien zijn. De lichtshow projecteert beelden op de ruïne waardoor de ruïne van gedaante verandert. De show ontving overweldigende reacties van het publiek van jong tot oud en van een cultuurminnend publiek tot aan Henk en Ingrid die hun hond uit lieten in het park. De show die elke Nijmegenaar aanspreekt is gratis te zien in het park tussen 18:00 en 23:00 vandaag. Een impressie van de show is hier te zien: http://youtu.be/iw1XNjmZccY

 
Orvillecopter maakt zaterdagmiddag vlucht boven het Valkhof

Nijmegen, 27 oktober 2012

Na een succesvolle eerste dag van Oddstream 2012 verwachten we een spectaculaire tweede dag, en niet in de laatste plaats omdat de Orvillecopter (‘de vliegende kat’) vanmiddag een vlucht zal maken in het Valkhofpark.

De Orvillecopter
Kunstenaar Bart Jansen zorgde voor wereldwijde ophef door zijn dode kat in een vliegend kunstwerk te veranderen; de Orvillecopter. Nadat zijn kat Orville was aangereden besloot hij het beestje op te zetten en van motors en propellers te voorzien. Toen de Orvillecopter op de Amsterdamse KunstRai werd vertoond zorgde het kunstwerk meteen voor ophef, met name van dierenliefhebbers. De Rai werd met graffiti beklad en er ontstonden discussies over of de Orvillecopter al dan niet ethisch verantwoord zou zijn.

De vlucht
Vanmiddag om 16:00 zal de Orvillecopter een vluchtje maken boven het Valkhofpark. Eerder was het onduidelijk of de vlucht kon plaatsvinden, maar de weersomstandigheden zijn gunstig genoeg voor de Orvillecopter om de vlucht vanmiddag te maken. De vlucht van de Orvillecopter is voor publiek gratis te zien.

Performances
Vanavond zijn in de Lindenberg verschillende performances te bewonderen, zoals bijvoorbeeld ‘live cinema’. Kevin Toma filmde jarenlang de straten van Berlijn. De film die uit deze compilatie van beelden is ontstaan begeleidt hij live op een vleugel. Er zijn vanmiddag en vanavond nog drie andere multimediale performances te bewonderen in de Lindenberg.

Club Oddstream
Vanavond kan de liefhebber van elektronische muziek genieten van een tweede Club Oddstream! Als je zin hebt in een goed feestje, eens wat anders dan je gewend bent, ben je bij Club Oddstream aan het goede adres. Kaarten voor Club Oddstream kosten €12,50 in de online voorverkoop en €15,- aan de deur.
  

Spectaculaire opening van tweede editie Oddstream

Nijmegen, 26 oktober 2012

De tweede editie van Oddstream Multimedia festival is vanavond indrukwekkend van start gegaan. Tijdens de feestelijke opening werd er een videomappingshow op de Barbarossaruïne in het Valkhofpark vertoond die het publiek verblufte.

Videomapping
Kunstenaars uit Italië en Brazilië werkte een week lang aan de videomappingshow in het Valkhfoaprk om de tweede editie van Oddstream op een feestelijke manier te openen. De videomappingshow is ook zaterdag en zondagavond nog te bewonderen in het Valkhofpark vanaf 18:00.

Opening door Henk Beerten
Henk Beerten, wethouder van cultuur, opende het festival. In zijn speech benadrukte hij dat hij onder de indruk was van hetgeen Oddstream dit jaar presenteert. Ook besteedde hij aandacht aan het feit dat Oddstream zich niet heeft laten afschrikken en sterk terugkomt met een indrukwekkende tweede editie.

Club Oddstream
De avond is jong en de nacht duurt nog lang: op vrijdagnacht kan de liefhebber van elektronische muziek genieten van Club Oddstream! Ook als je gewoon zin hebt in een goed feestje, eens wat anders dan je gewend bent, ben je bij Club Oddstream aan het goede adres. Kaarten voor Club Oddstream kosten €12,50 in de online voorverkoop en €15,- aan de deur. Voor wie vanavond geen tijd heeft niet getreurd: ook zaterdagnacht is er Club Oddstream in de Lindenberg!
 

Tweede editie Oddstream vandaag van start

Nijmegen, 26 oktober 2012

De tweede editie van Oddstream Multimedia festival begint vanavond om 18:00 uur in het Valkhofpark in Nijmegen. Oddstream presenteert interactieve kunst, muziek en bijzondere performances. Club Oddstream (het nachtprogramma met DJ’s) gaat vanavond om 23:00 van start in de Lindenberg. Gedurende dit hele weekend zal Oddstream in het Valkhofpark en in de Lindenberg plaatsvinden.
  
Feestelijke opening
Om de tweede editie van Oddstream op een feestelijke manier te openen is om 20:15 een videomappingshow te zien in het Valkhofpark. De officiële opening van Oddstream wordt uitgevoerd door wethouder van cultuur, Henk Beerten. Tijdens deze opening is het park niet alleen voor de genodigden, maar ook voor bezoekers gratis toegankelijk. Voor de hoofdexpositie in de containers hebben mensen wel een expositieticket nodig van €6,-.

Warmte in het park
Het mag dan wat afkoelen dit weekend, maar daar is op Oddstream niks van te merken! In het Oddstream café kan men lekker opwarmen onder het genot van een drankje. Om het verblijf in het warme en knusse Oddstream café geheel in stijl van het festival te laten verlopen, is ook daar multimediale kunst te zien. Het Oddstream café is gratis toegankelijk en draagt de gezellige sfeer van een festival uit; iedereen is er van harte welkom!

Club Oddstream
Vanavond en morgenavond vindt Club Oddstream plaats in de Lindenberg. Tot in de vroege uurtjes kan er gedanst worden op wereldberoemde DJ’s zoals Christian Vogel, Senking en Byetone. Om in de multimediale sfeer te blijven worden er tijdens de sets van de DJ’s spraakmakende visuals vertoond. Een onderscheidend en nieuw feestje met een multimediaal karakter dat je niet mag missen!
 
Een ervaring
Oddstream is een multimediale beleving die voor iedereen iets toevoegt. Jong en oud kunnen zich op het festival vermaken met multimediale en vaak interactieve kunst. Degene die voor een festival-feestje komen kunnen terecht in het Oddstream café en bij Club Oddstream. Voor mensen die nieuwsgierig zijn is er gelegenheid om gewoon eens binnen te lopen en je te verbazen over de mogelijkheden van techniek in kunst. Kortom; er is voor ieder wat wils dit weekend! Voor meer informatie over het festival en tickets, kijk op www.oddstream.nl

 
Nijmegen, 19 oktober 2012

Oddstream en Museum Het Valkhof presenteren een combiticket

 Oddstream en Museum het Valkhof werken dit jaar voor het eerst samen door het invoeren van een combi-ticket. Middels dit ticket kan men zowel de multimediale expositie van Oddstream in het Valkhofpark als de “Pop Art in Europa” expositie in Museum het Valkhof extra voordeling bezoeken tijdens het Oddstream weekend op 26, 27 en 28 oktober.

Versterken door samenwerking
De samenwerking tussen Oddstream en museum Het Valkhof is tot stand gekomen door het feit dat Oddstream en Museum Het Valkhof dit jaar buren zijn. Ook het feit dat zowel Oddstream als Museum Het Valkhof hedendaagse kunst vertonen speelde een rol in de beslissing om een samenwerking aan te gaan. Zowel de Pop Art tentoonstelling als de multimediale kunst van Oddstream is toegankelijk en spreekt een grote en diverse groep mensen aan; van kunstliefhebbers tot modebewuste jongeren, van kinderen tot volwassenen. Op 26 oktober zijn beide exposities ook in de avonduren te zien waardoor de samenwerking extra gestalte krijgt. Museum het Valkhof organiseert dan een museumavond en de Oddstream expositie is voor publiek tussen 18:00 en 23:00 toegankelijk. Op de andere twee dagen is de Oddstream expositie open tussen 12:00 en 23:00.

“Pop Art in Europa”
Pop Art weerspiegelt de tijdgeest van de jaren zestig; bevlogen, meeslepend, kleurrijk en kritisch. De populaire massacultuur met zijn aansprekende en reclamebeelden en verleidelijke beelden van luxe en welvaart staan centraal. De tentoonstelling “Pop Art in Europa” toont een ruime selectie van unieke kunstwerken uit Europa waarvan sommige voor het eerst te zien zijn in Nederland.

Combiticket Oddstream – Pop Art in Europa
Museum het Valkhof en Oddstream hebben een speciale actie voor de echte kunstliefhebber, namelijk een combi-ticket. Hiermee krijg je voor €12,50 toegang tot zowel de Oddstream expositie als de tentoonstelling “Pop Art in Europa” van museum het Valkhof. Afzonderlijk kost een bezoek aan de Pop Art tentoonstelling €12,- en een bezoek aan de Oddstream expositie €6,-. Met een combi-ticket krijg je dus ruim 30% korting!

Oddstream Expositie
Oddstream vindt volgend weekend plaats in het Valkhofpark in Nijmegen (26, 27 en 28 oktober). Een gedeelte van het festival is gratis toegankelijk. De hoofdexpositie van het festival, bestaande uit interactieve kunstinstallaties van kunstenaars uit heel Europa, is te zien in het Valkhofpark. De expositie bestaat uit vele belevingskunstinstallaties waar je als bezoeker onderdeel wordt van de installatie. Hierdoor kom je terecht in een multimediale speeltuin voor jong en oud. Tickets voor performances, Club Oddstream, combi-tickets en familietickets zijn nu online verkrijgbaar op www.oddstream.nl. Tickets voor de expo kunnen ter plaatse gekocht worden.

Meer info:  Museum Het Valkhof

Oddstream programmaboekje nu digitaal te bekijken

Oddstream festival 26, 27 en 28 oktober 2012

De hoofdexpositie van Oddstream bestaat uit lichtkunstinstallaties, videomapping projecties en veel kunstinstallaties waar je als bezoeker in mag liggen, staan of in rond mag lopen. Naast de meer interactieve kunstwerken zijn er ook werken om rustig naar te kijken of je over te verbazen. De expositie van Oddstream bevat voor ieder wat wils en is een unieke beleving voor jong en oud.

Bekijk hier het hele programma van Oddstream hier. (klik op afbeelding om te vergroten)

 
Voorverkoop
De voorverkoop voor festival passe-partouts en tickets voor het nachtprogramma Club Oddstream is begonnen. Losse tickets voor de hoofdexpositie à 6 euro zijn uitsluitend tijdens het festival zelf te koop. De tickets voor de nachtprogrammering zijn 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro indien voorradig aan de deur. Voor gezinnen is er een familieticket waarmee je met twee volwassen en maximaal drie kinderen tot twaalf jaar voor 15 euro naar de Oddstream expositie kan. Op deze manier wil Oddstream toegankelijk zijn voor een breed publiek. De tickets zijn verkrijgbaar door op de link tickets te klikken .

Veel live-sets op Club Oddstream
Het programma van Club Oddstream bestaat uit techno, minimal en dubstep DJ’s en is dit jaar extra bijzonder omdat bijna alle DJ’s live sets spelen. Dit maakt hun sets tot een unieke beleving voor de bezoeker van Club Oddstream. Op 26 oktober maken techno-legenden Cristian Vogel, PSYK, ESHU en Julien Mier hun opwachting bij Club Oddstream in de Lindenberg. Op 27 oktober staan Byetone (Raster Noton), Senking, Urkelle en Funckarma op het programma.

 Meer info: Oddstream Festival  –  Fotoimpressie Oddstream

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen