NL DOET in Nijmegen, 16-17 maart

Vrijwilligers samen aan de slag tijdens NL DOET
Vrijdag 16 en zaterdag 17 maart 2012

NIJMEGEN – Vrijdag 16 en zaterdag 17 maart steken Nijmeegse vrijwilligers de handen uit de mouwen tijdens het landelijke jaarlijkse evenement NL DOET. In Nijmegen zijn nu al bijna 40 klussen aangemeld. Er worden vrijwilligers gezocht om collectanten te werven, mensen gevraagd om clubhuizen van een likje verf te voorzien, begeleiders gezocht voor een dagje uit en er zijn handen uit de mouwen nodig om Ooijpolder, tuin of begraafplaats schoon te maken.

NL DOET voor iedereen
NL DOET, een initiatief van het Oranje Fonds, mobiliseert nieuwe vrijwilligers en brengt hen in contact met organisaties. Met deze actie laat het Oranje Fonds zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Ook leden van het Koninklijke Familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. Vorig jaar kwam de koningin hoogstpersoonlijk naar Nijmegen om in de Grote Broer kunsteducatie de handen uit de mouwen te steken. Landelijk waren er landelijk zo’n 200.000 vrijwilligers actief, een recordaantal. Dit jaar hoopt de organisatie nog meer mensen op de been te krij-gen.

Doet u ook mee?
Verschillende Nijmeegse klusaanbieders kijken nog uit naar vrijwilligers, nog niet elke klus zit ‘vol’. Sommige klussen vragen een kleine bezetting, andere een wat grotere. Collega’s, families, buren en (sport)teams kunnen nog bij diverse organisaties en clubs aan de slag. Binnen en buiten, voor iedereen is wel een geschikt klusje te doen.

Meer informatie
Op zoek naar een zinvolle besteding komend weekeinde? Kijk op de website van NL DOET www.nldoet.nl, welke Nijmeegse organisaties en clubs nog ondersteuning zoeken. Op de website staan ook tips voor ‘Het betere dagje uit.’

Vrijwilligerscentrale Nijmegen
Wilhelminasingel 4
6524 AK Nijmegen
Tel.: 024 – 820 00 22
Internet Vrijwilligerscentrale Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen