Nijmegen in Dialoog, 9 nov

 

Nijmegen in Dialoog
Nijmegen opent deuren met dialoog door hele stad op 9 november

Woensdag 9 november 2011
Nijmegen voor de derde keer in dialoog

Op 9 november 2011 vindt de derde editie van Nijmegen in Dialoog plaats. Het thema voor dit jaar is: `Nijmegen opent deuren”. Rondom dit thema gaan deelnemers met elkaar in dialoog. Men is op zoek naar zoveel mogelijk Nijmegenaren, die aan een tafel willen komen zitten waar ruimte is voor een gelijkwaardig gesprek, inspiratie en nieuwe inzichten. Mensen en organisaties kunnen ook meedoen als tafelorganisator of partner, opgeven en meer informatie aanvragen kan via de site www.nijmegenindialoog.nl.

Nijmegen in Dialoog is onderdeel van Nederland in Dialoog. Tijdens deze week in november doen hier 67 steden en dorpen aan mee. Dit landelijke initiatief wordt sinds 2002 georganiseerd en inmiddels nemen er jaarlijks tienduizenden Nederlanders plaats aan een dialoogtafel.

Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over lokale thema’s. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers dragen bij aan het vergroten van kennis over elkaar en wederzijds respect. Dialoogbeleiders begeleiden deze gesprekken, die plaatsvinden aan tafels met 6 tot 8 deelnemers, zowel in de middag als in de avond.

De dialoogtafels zijn verspreid over bijzondere locaties in de hele stad. Zo stonden er vorig jaar tafels in de Stevenskerk, Skatepark Waalhalla en de Sint Maartenskliniek. Ook dit jaar vinden de gesprekken plaats op typisch Nijmeegse plekken zoals het NEC-stadion, het politiebureau Gelderland Zuid en in Dukenburg. Inmiddels hebben veel organisaties, waaronder woningcorporaties, zorginstellingen en ook nieuwe Nijmegenaren toegezegd een bijdrage te leveren. Dit doen zij allemaal op hun eigen manier.

Meedoen? Kijk dan voor meer informatie op www.nijmegenindialoog.nl  Via deze website kunt u zich ook aanmelden als deelnemer, dialoogbegeleider, tafelorganisator of partner.

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen