Campagne vuurwerkpreventie van start in Nijmegen

Nijmegen, 8 december 2017

Campagne vuurwerkpreventie weer van start op Nijmeegse basisscholen

Op veel basisscholen en jongerencentra in Nijmegen gaat de aankomende weken de preventieve vuurwerkcampagne van start. In totaal doen meer dan 30 Nijmeegse basisscholen mee aan de campagne en worden meer dan 1000 kinderen bereikt. Met de voorlichtingscampagne worden kinderen in groep 7/8 van de basisschool zich bewust van de gevaren en gevolgen rondom het afsteken van vuurwerk. Afgelopen woensdag 6 december trapte Basisschool de Windroos in Nijmegen-Noord de campagne al af. De Montessorischool Dukenburg sluit de reeks af op vrijdag 22 december.

Film en workshops
De scholieren bekijken een film over dit onderwerp en ervaren door verschillende workshops hoe het is om met een handicap, veroorzaakt door vuurwerk, alledaagse handelingen uit te voeren. Ook is op een aantal scholen de politie en/of brandweer aanwezig. Zij gaan met de jongeren in gesprek over vuurwerk in een speciale politiebus.

Samenwerking
De preventieve vuurwerkcampagne op de basisscholen wordt uitgevoerd door het jongerenwerk van Het Inter-Lokaal & Tandem Welzijn. Daarbij werken zij samen met verschillende partners, zoals: gemeente Nijmegen, Brede Scholen, politie, brandweer, straatcoaches en Stips. Ook zijn veel ouders en vrijwilligers betrokken bij de coördinatie van de campagne en het begeleiden van de workshops.

Bron Tandem Welzijn – Informatie NijmegenAgenda Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen