Vrijwilligerscentrale Nijmegen


Mirjam Kaptein (directeur Vrijwilligerscentrale Nijmegen) en Heleen Tieze

Open Huis Vrijwilligerscentrale Nijmegen

Maandag 6 t/m vrijdag 10 februari 2012

De Vrijwilligerscentrale Nijmegen is onlangs verhuisd naar Wilhelminasingel 4. Daar zetten zij van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari ’s tussen 12.00 – 16.00 uur de deuren open voor iedereen die een kijkje wil komen nemen.

In het karakteristieke herenhuis is op de begane grond het bemiddelingscentrum gevestigd, daar kan men terecht voor informatie en advies over vrijwilligerswerk.  Op de bovenverdieping is een grote ruimte beschikbaar voor het geven van trainingen aan vrijwilligers of aan medewerkers van organisaties die met vrijwilligers werken. De Vrijwilligerscentrale is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, ook is er (betaalde) parkeergelegenheid in de nabije omgeving.

Vanaf maandag 6 februari t/m vrijdag 10 februari 2012 tussen 12.00 – 16.00 uur is iedereen van harte welkom om in ons nieuwe pand een kijkje te komen nemen

Vrijwilligerscentrale Nijmegen
Bijleveldsingel 145
6521 AP NIJMEGEN
Tel.: 024 – 381 2741
Vrijwilligerscentrale Nijmegen

U vindt de Vrijwillgerscentrale ook in de rubrieken Vacatures en Maatschappij
Nijmegen, 14 december 2011

Nieuwe locatie voor Vrijwilligerscentrale Nijmegen

De Vrijwilligerscentrale Nijmegen (VWC) verhuist op 22 december naar Wilhelminasingel 4. De afgelopen 10 jaar was de VWC gevestigd in het OPUS gebouw met de ingang aan de Bijleveld-singel. Behalve de VWC zijn o.a. ook Tandem, Swon het seniorennetwerk, WIG en BWN in het markante gebouw op de hoek Julianaplein-Bijleveldsingel gevestigd. Het huurcontract loopt binnenkort voor alle huurders af. De VWC is de eerste organisatie die een ander passend onderkomen gevonden heeft.

“We hebben heel wat panden bekeken de afgelopen anderhalf jaar. Na de definitieve opzegging van het huurcontract werd de noodzaak tot het vinden van een ander onderkomen nog urgenter. Natuurlijk hebben we ons afgevraagd of we met de andere organisaties waarmee we nu het OPUS gebouw delen, gezamenlijk zouden optrekken of alleen verder zouden gaan. Voor ons is het belangrijk dat wij op een goede locatie in het centrum zitten”, aldus Mirjam Kaptein, directeur van VWC. “Voordat je er met z’n allen uit bent waar een locatie allemaal aan moet voldoen, dan ben je zo een paar maanden verder. Die tijd hadden wij niet meer, zoveel geschikte betaalbare locaties zijn er in het centrum van Nijmegen niet te vinden.”

Passende locatie
“Ik ben heel blij met het pand dat we nu gevonden hebben. Net naast het stadscentrum, goed bereikbaar per openbaar vervoer en helemaal passend bij onze wensen. Het is een karakteristiek herenhuis met voldoende ruimte voor alle medewerkers en al onze functies. Op de begane grond komt het ‘bemiddelingscentrum’, waar men (in tegenstelling tot voorheen) elke middag terecht kan voor informatie en advies of om samen met één van onze medewerkers de vrijwilligersvacaturebank te raadplegen. Daarnaast krijgen we met dit pand ruimte voor de Vrijwilligersacademie Nijmegen, dus voor het geven van trainingen aan vrijwilligers of medewerkers van organisaties die met vrijwilligers werken.”

Open Huis
“We verhuizen in de kerstperiode. Dan zijn we onze klanten zo min mogelijk tot last. Vanaf maandag 9 januari zijn we op de Wilhelminasingel 4 te vinden. Natuurlijk organiseren we ook een Open Huis. Vanaf maandag 6 februari t/m vrijdag 10 februari tussen 12.00 – 16.00 uur is iedereen van harte welkom om in ons nieuwe pand een kijkje te komen nemen.”

Vrijwilligerscentrale Nijmegen
Wilhelminasingel 4
6524 AK Nijmegen
024 – 820 0020
U vindt de Vrijwillgerscentrale ook in de rubrieken Vacatures en Maatschappij

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen