NIA – De Feel Good Workout voor supercurvy vrouwen

Nijmegen, juni 2016

NIA DE FEEL GOOD WORKOUT VOOR SUPERCURVY VROUWEN

Ben jij een SuperCurvy vrouw? Heb je altijd willen dansen, maar nooit de stap durven zetten? Nu is je kans. In een veilige omgeving, zonder “pottenkijkers” heerlijk bewegen.

Nia is een mindful bewegingsconcept waarin Oosterse en Westerse bewegingsvormen samenkomen. Dans, krijgskunsten en helende technieken voor body, mind en spirit.

Met ingang van het nieuwe seizoen wordt het cursusaanbod uitgebreid met de SuperCurvy lessen. Speciaal voor SuperCurvy vrouwen die wel willen, maar niet durv(d)en. Kan je niet wachten tot het nieuwe seizoen? Op 23 juni 2016 is een gratis kennismakingsles van 21:00 tot 22:00. Of je mag uiteraard ook gewoon nu al van start gaan in de reguliere lessen.

Het draait in Nia niet om hoe een beweging eruit ziet, maar om hoe een beweging voelt. Als een beweging goed voelt ga je door, doet het pijn, pas de beweging zo aan dat hij wel goed voelt. Zo simpel is het. Zorg dat je comfortabel en functioneel beweegt en leeft in je lijf.

De basis van Nia zijn de volgende bewegingsvormen.
– Martial arts, met de vechtsportelementen spreek je je kracht, precisie aan.
– Dance arts, met de danselementen wordt je uitgedaagd om je creativiteit, speelsheid te tonen.
– Healing arts, verbetert je lichaamsbewustzijn, balans en houding.

Wat?
Nia is in de jaren ’80 ontwikkeld door Debbie en Carlos Rosas beide fitness instructeurs. De klassieke fitness leverde vaak blessures op, ze zochten naar een veilige manier van bewegen. Het geeft energie, het ontspant, het vergroot je coordinatie en je souplesse, het vermindert stress en maakt je geest rustig.

Hoe?
Een les begint met een warming up, gaat over in een get moving gedeelte, dan de floorplay en cooling down. Dit allemaal in combinatie met inspirerende muziek. De muziek en bewegingscombinaties worden zorgvuldig samengesteld door de trainers verbonden aan de Nia  Training Faculty.

Wie?
Het intensiteitsniveau bepaal jezelf. Nia is hierdoor zeer geschikt voor alle leeftijden en lichaamsvormen. Je hebt geen sport- of dansachtergrond nodig. Ook voor mensen met lichamelijke beperkingen zijn er mogelijkheden om de lessen aan te passen aan hun mogelijkheden.

Waar?
Lessen vinden plaats op verschillende locaties in Nijmegen.

O.a. in Nijmegen-noord, Nijmegen-zuid en Honigcomplex – Workshops Nijmegen

Workshop Schouderklachten? Weg ermee!

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen