Nationale Archeologiedagen Museum Het Valkhof

Zaal met topstukken uit het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten

Nijmegen, 12 oktober 2017

Nationale Archeologiedagen in Museum Het Valkhof – rondleiding langs provinciale topstukken

Stap het weekend van 13, 14 en 15 oktober 2017 in de wondere wereld van de archeologie. Kom zien, horen ontdekken en graven tijdens de Nationale Archeologiedagen. Er zijn tal van activiteiten, voor jong en oud, binnen en buiten. In Museum Het Valkhof kunt u samen met een museumspecialist de bijzondere verhalen ontdekken achter 25 topstukken uit het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten.

Wist u dat Museum Het Valkhof namens de provincie Gelderland dit depot beheert? De imposante archeologische collectie omvat vele honderdduizenden scherven en fragmenten afkomstig van meer dan duizend vindplaatsen in Gelderland. Daarnaast bevinden zich in de depots bijzondere objecten zoals een zo goed als ‘nieuwe’ Romeinse houten ladder, een prachtig bronzen beeldje van de godin Minerva en een zilveren haarnaald uit de vroege middeleeuwen. U krijgt nu de kans om een selectie van 25 topvondsten uit het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten te bewonderen: van vuurstenen werktuigen uit de late Steentijd (ca. 12.000 voor Chr.) tot een grafplaat uit de 18de eeuw, allemaal vondsten met een bijzonder verhaal, die de rijke geschiedenis van Gelderland prachtig illustreren.

Op zaterdag kunt u van 14.00-16.00 uur terecht voor een rondleiding langs de topstukken en op zondag van 13.00-15.00 uur.

Kijk op www.museumhetvalkhof.nl voor meer informatie.

Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen, T 024-360 88 05

Agenda Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen