Najaarskermis naar Burchtstaat en Grote Markt

Nijmegen, 17 maart 2020

Proef: najaarskermis verplaatst naar Burchtstaat en Grote Markt

De najaarskermis verhuist in 2020 en 2021 als proef van de Waalkade naar de Burchtstraat en de Grote Markt. Het betreft een testperiode van 2 jaar en komt voort uit gesprekken met binnenstadsondernemers, bezoekers van de kermis en kermisexploitanten waar de wens naar voren kwam om een meer compacte kermis in de binnenstad. Ook willen ondernemers kijken naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden. Er zal extra gekeken worden naar de belangen van omwonenden. De kermis is van 3 tot 11 oktober van 13.00 – 23.00 uur en in het weekend tot middernacht.

Onderzoek
Na 2 jaar is er een onderzoek onder bezoekers van de kermis en omwonenden of de opzet van de kermis bevalt.

Bereikbaarheid omwonenden en bedrijven
De centrummarkt is tijdens de najaarskermis op de Wedren en het Vierdaagseplein. Woningen en bedrijven in de Burchtstraat en Grote Markt zijn tijdens de kermis gewoon bereikbaar voor alle verkeer. Omwonenden hebben al informatie ontvangen van de gemeente. Buro de Kermisgids B.V. die de praktische organisatie van de kermis op zich neemt, zal 2 weken voor de kermis omwonenden nog voorzien van nadere informatie.

Traditie
De kermis is een eeuwenoude traditie die in 1273 in Nijmegen startte na de inwijding van de St.- Stevenskerk op de Grote Markt. Deze locatie willen we weer nieuw leven in blazen door dit jaar een zweefmolen op de Grote Markt te plaatsen die net zo hoog is als de kerk.

Bron Gemeente Nijmegen – Alles over Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen