Nacht van het Groene Hert – LUX, 20 mrt

De Nacht van het Groene Hert – een duurzaam avondje uit!
LUX – Vrijdag 20 maart 2009

 
Dagelijks worden we geconfronteerd met nieuwsberichten over het veranderende klimaat. Een smeltende Noordpool, oprukkende woestijnen, een stijgende zeespiegel en zelfs het fenomeen klimaatvluchtelingen. Voor velen van ons een ver-van-mijn-bed-show. Toch is er het besef dat we hier en nu iets kunnen doen: spaarlampen indraaien, met de fiets naar het werk, overgaan op groene stroom en investeren in energiezuinig wonen. Maar, hoe groen is úw hert eigenlijk? Hoe duurzaam leven we over 20 jaar in Nijmegen? En wat doet het klimaat met onze stad en de rest van de wereld? Op vrijdag 20 maart kunt u tijdens de Nacht van het Groene Hert genieten van een duurzaam en vermakelijk avondje uit. Begroet de eerste klimaatvluchteling, laat u informeren door weerman Peter Timofeeff, debatteer mee over oplossingen met experts en laat u overtuigen door het duurzaamste idee van een van de deelnemende straten tijdens de wedstrijd ‘Nijmeegse groenste hert’. We sluiten de avond spetterend af met dansbare platen over – hoe het kan het anders – het weer. Draai dus thuis de verwarming omlaag en kom per fiets naar LUX voor de nodige warmte. Tijdens de middag (14-17u) voorafgaand aan de Nacht van het Groene Hert vindt op het Mariënburgplein een infomarkt plaats, waar u antwoord krijgt op vragen als: ‘wat kan ik zelf doen om mijn woning energiezuiniger te maken?’ Ook is hier de Nuna-4 te bewonderen: de supersnelle zonneauto ontworpen door studenten van de TU Delft. Tot slot kunt u uw duurzaamste idee kwijt in de babbelbox van Nijmeegse Annie, die tijdens de markt en in de week voorafgaand aan de Nacht in LUX zal opduiken.

Met onder anderen: Peter Timofeeff (weerman), Pieter Leroy (hoogleraar Milieuwetenschappen aan de RU), Louis Hiddes (Directeur AM Wonen), Jan van der Meer (Wethouder Milieu gemeente Nijmegen), Evert du Marchie van Voorthuysen (oprichter en directeur van de stichting ter bevordering van Grootschalige Exploitatie van Zonne-ENergie), Madeleen Helmer (directeur Rode Kruis Klimaatcentrum) en Willem Verhaak (Campagneleider Energie en Milieu van Milieudefensie).

Let op: Voor de eerste 100 personen die hun kaartje komen ophalen aan de kassa van LUX ligt het boek Zes Graden – Onze toekomst op een warmere planeet van Mark Lynas klaar; een indrukwekkend en beangstigend boek dat alle verschillende wetenschappelijke scenario’s op een rij zet voor de opwarming van de aarde bij 1, 2, 3, 4, 5 en 6 graden Celsius.
Vrijdag 20 maart / van 20 00 tot 24 00 u (aansluitend feest) / gratis toegangskaarten verkrijgbaar aan de kassa van LUX / kaarten reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX).
De Nacht van het Groene Hert is een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Nijmegen en het project Global van LUX en de NCDO. Houd www.onsgroenehert.nl en www.lux-nijmegen.nl in de gaten voor meer informatie en het volledige programma.

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen