Museumpark Orientalis ’s avonds open, 26 t/m 30 dec

Avondopenstellingen Museumpark Orientalis

26 t/m 30 december 2012

Museumpark Orientalis heeft avondopenstellingen van 26 t/m 30 december van 17.00 tot 21.00 uur. Kinderen en volwassenen lopen met een lampion langs de verlichte buitenroute richting Bethlehem. Ze ontmoeten onderweg de personages die een rol spelen in het kerstverhaal rondom de geboorte van Jezus Christus volgens de Evangeliën van Mattheus en Lucas.

Bij de herberg Karavanserai kunnen de bezoekers zich registreren bij de Romeinen. De route volgt zich via het tollenaarhuis en de herdersvelden waar de herders zich bij een grote vuurkorf verwarmen. De bezoekers bezichtigen de geboortegrot, een bijzondere ervaring van puurheid tussen moeder Maria en het Kind. De levende kerststal Jozef en Maria zal daar ook niet ontbreken. Er is accordeonmuziek en er treden koren op en verhalen worden verteld.

De bezoekers kunnen samen met andere reizigers even uitrusten rond de vuurkorven, hun belevenissen vertellen en genieten van een warm drankje. Voor de kleintjes is er een Sterren Doe-boekje en iedereen kan een wensster ophangen in de grote wensboom.
 
Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
Tel. 024-3823110
www.museumparkorientalis.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen