MuseumMaatje: vluchtelingen gratis naar museum

MuseumMaatje - foto Museum Volkenkunde

Leiden, 12 april 2016

MuseumMaatje
Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde bieden vluchtelingen gratis museumbezoek

Samen genieten van mooie voorwerpen, met elkaar praten over overeenkomsten en verschillen in culturen: dat is wat het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde met de nieuwe actie MuseumMaatje bieden. Vluchtelingen mogen samen met de vrijwilligers die hen begeleiden gratis een bezoek brengen aan deze drie musea. VluchtelingenWerk Nederland verzorgt de koppeling tussen vluchteling en vrijwilliger binnen een traject van begeleiding of coaching.

Verbinding tussen mensen
Door het aanbieden van een gratis museumbezoek nodigen de drie musea vluchtelingen en de vrijwilligers die hen begeleiden of coachen uit om elkaar hun eigen verhaal te vertellen of simpelweg te genieten van alle prachtige objecten. De drie musea tonen voorwerpen uit de hele wereld die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Sinds 1 april 2014 zijn de drie musea gefuseerd in de stichting Nationaal Museum van Wereldculturen. Gezamenlijk willen de musea een open blik op de wereld stimuleren.

Samen gratis naar het museum
Vrijwilligers en vluchtelingen kunnen in opvangcentra in de omgeving van de drie musea een speciaal voor deze actie ontwikkelde voucher krijgen om samen dit inspirerende uitje te ervaren. VluchtelingenWerk Nederland coördineert de distributie van de vouchers. “Wij werken graag mee aan dit initiatief”, zegt directeur Dorine Manson van VluchtelingenWerk. “De verhalen die de museumstukken met zich meedragen, vormen voor de vluchtelingen en onze vrijwilligers een mooie aanleiding om ervaringen uit te wisselen en de Nederlandse taal te oefenen.”

De actie MuseumMaatje loopt t/m december 2016.

TROPENMUSEUM.NL| LINNAEUSSTRAAT 2 | AMSTERDAM
AFRIKAMUSEUM | POSTWEG 6 | BERG EN DAL – www.afrikamuseum.nl
VOLKENKUNDE.NL | STEENSTRAAT 1 | LEIDEN

Musea regio Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen