Gelderse Museumdag – Orientalis, za 22 okt

Oude Egypte

Orientalis is voor één dag voor één euro p.p. toegankelijk

Reis mee naar het OUDE EGYPTE

Gelderse Museumdag in Museumpark Orientalis

Zaterdag 22 oktober 2016

Tijdens de Gelderse Museumdag a.s. zaterdag 22 oktober kun je Orientalis bezoeken en hier je grenzen verleggen. Hier mag je een doe- speurtocht doen. De tocht neemt je niet alleen mee naar Egypte, maar ook door de tijd.

De tocht begint in de woestijn. In de woestijnen van Egypte wonen al duizenden jaren mensen. Via het moderne Egypte kom je terecht in het oude Egypte van de farao’s. Onderweg kun je de Egyptenaren van nu tegenkomen en leren Arabisch te schrijven. Ook kun je in het Oude Egypte hiëroglyfen leren schrijven in het Binnenmuseum. Want de oude Egyptenaren schreven niet in letters, maar in kleine tekeningen. Deze tekeningen werden hiëroglyfen genoemd en dat betekent ‘heilige schrifttekens’.
De Egyptenaren schreven op papyrus, dat werd gemaakt van de stengel van het papyrusriet. Zij gebruikten rieten penselen en inkt in de kleuren zwart en rood. Zwarte inkt werd gemaakt door houtskool te mengen met gomhars, rode inkt werd gemaakt van rode oker en gomhars. Maar weinig Egyptenaren konden schrijven. Alleen belangrijke priesters en mannen uit de hoogste klasse leerden hiëroglyfen schrijven.

Iedereen mag in het prachtige Egyptisch Huis vragen stellen aan Egyptologe Elsbeth Rooker. Zij kan je alles vertellen over het Oude Egypte. Daarnaast vertelt ze een korte scene uit een Egyptisch verhaal.

Meer info: tel 024-3823110 – www.museumparkorientalis.nl

Geopend vanaf 11.00 uur ? Profetenlaan 2 ? 6564 BL Heilig Landstichting
Museumkaart geldig. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.
Parkcafé Boom en de Romeinse Herberg zijn geopend.

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen