Mobiel parkeren in Nijmeegse parkeergarages

Nijmegen, 10 december 2012

Mobiel parkeren nu ook in Nijmeegse parkeergarages

Vanaf 10 december kunnen mensen die in Nijmegen in de Keizer Karel- en Kelfkensbosgarages parkeren gebruik maken van mobiel parkeren. Dat kan via Parkmobile en Stadspasparkeren.

 De aanbieders beginnen in de Keizer Karel- en Kelfkensbosgarages omdat zij daar kunnen aanhaken bij de technische systemen in deze garages. Om de slagboom te openen wordt het kenteken gelezen; ook kan de automobilist de toegangspas (token) gebruiken van de leverancier. Het systeem zit wel al in deze nieuwe, maar nog niet in de oudere garages. De kentekenapparatuur zal op termijn ook daar worden ingevoerd.

Wethouder Henk Beerten: “Dit is een mooie uitbreiding van onze dienstverlening aan parkeerders. Ik hoop dat we net als op straat met meer aanbieders kunnen gaan werken, zodat mensen ook in de garages de keuze hebben.”  

Het aantal mensen dat mobiel parkeert in Nijmegen, neemt sterk toe. In 2011 registreerde de gemeente 105.124 parkeertransacties die parkeerders via hun mobiele telefoon regelden; in 2012 zullen dat er bijna twee keer zoveel zijn.

Automobilisten die op straat parkeren in het betaald parkerengebied in Nijmegen kunnen al jaren gebruik maken van de aanbieders Park-line en Parkmobile en sinds vorig jaar van SMS-parking en Yellowbrick en vanaf 10 december dus ook Stadspasparkeren. Wie zich bij één van deze aanbieders aanmeldt, hoeft geen parkeerkaartjes meer te kopen en betaalt alleen nog de werkelijke parkeertijd. Hierdoor maakt Nijmegen in al haar betaald parkeren gebieden het zogenaamde real time parkeren mogelijk. zoals dat ook al jaren in de Nijmeegse garages gebruikelijk is. Via mobiel parkeren kan een klant ook een dagkaart, weekkaart of maandkaart aanschaffen.

Bron Gemeente Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen