Minister Koenders bezoekt Nijmegen, 1 feb

Nijmegen, 29 januari 2010

Op maandag 1 februari is PvdA-minister Bert Koenders in Nijmegen. Om 12.30 uur houdt hij een gastcollege op de universiteit over internationale solidariteit in tijden van crisis. Daarna neemt hij een cheque in ontvangst van leerlingen van basisschool De Driemaster, die geld in hebben gezameld voor Haïti. Vanaf 15.30 uur is minister Koenders samen met PvdA-lijsttrekker Hannie Kunst en andere lokale PvdA-ers in het centrum van Nijmegen om rode rozen uit te delen.

Het gastcollege op de Radboud Universiteit begint maandag 1 februari 2010 om 12.30 uur in lokaal HG 00.307 (in het Huygensgebouw aan de Heyendaalseweg). De minister van Ontwikkelingssamenwerking zal ingaan op thema’s als internationale solidariteit, eerlijk delen, gelijke kansen en het belang van onderwijs in ontwikkelingslanden. Daarbij zal hij nadrukkelijk stil staan bij de internationale crisis en de gevolgen daarvan voor de derdewereld.

Leerlingen van basisschool De Driemaster hebben de minister uitgenodigd om een cheque in ontvangst te nemen voor Haïti. De leerlingen hebben geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti en kunnen nu zelf van de minister horen wat er met dat geld gaat gebeuren. Vanaf ongeveer half vier ’s middags is PvdA-minister Koenders in het centrum van Nijmegen om rozen uit te delen en met Nijmegenaren in gesprek te gaan. Ook PvdA-wethouder en lijsttrekker Hannie Kunst en een groot aantal andere lokale PvdA-kandidaten zullen hierbij aanwezig zijn.

Bron PvdA Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen