Lezing voeding en gezondheid – Orca, 15 feb


De Orca, aan de Waalkade

Lezing voeding en gezondheid
Door Mike Donkers

Gastenschip De Orca, Waalkade
15 februari 2012, 19.30 uur

Op woensdag 15 februari 2012 zal vanaf 19.30 u op Gastenschip Orca onderaan de Waalbrug voor de tweede keer een presentatie plaatsvinden van Mike Donkers. Mike is zelf Nijmegenaar en hij is tevens hoofd van de Nederlandse afdeling van de Weston A. Price Foundation.

Wie was Weston Price en waar stond hij voor? Price was een Amerikaanse tandarts die gedurende 10 jaar een studie deed naar 14 verschillende natuurvolkeren. Hij kwam tot opzienbarende conclusies over de gezondheid van deze zeer krachtige volkeren, waarbij er sprake was van een rechtstreeks verband tussen voeding en gezondheid. Price schreef er een boek over getiteld Nutrition and Physical Degeneration, dat in 1939 uitkwam. Mike Donkers heeft de officiele Nederlandse publicatie van dit boek mogelijk gemaakt, waarbij hij persoonlijk zorg heeft gedragen voor de vertaling.

Is een boek uit 1939 niet allang achterhaald? Mike zal uitleggen waarom dit boek de beste studie is die ooit is ondernomen naar het belang van de juiste voeding voor je gezondheid en waarom het anno 2012 nog even actueel is als toen het voor het eerst verscheen. Dankzij Weston Price krijgen we een goed inzicht in overgeleverde gezondheids- en voedingsgewoontes van afstammelingen van de vroege mens en daarmee een kijkje in ons evolutionaire verleden. Er is namelijk wel degelijk een objectief criterium voor wat werkelijk goede voeding en werkelijk goede gezondheid inhoudt en hoe je dit kunt bereiken. Geef je op via westonprice.nl@gmail.com. De entree is 10 euro

 
Gastenschip Orca
Waalhaven 1F
Nabij het centrum.
6541 AG Nijmegen
Tel  06 1378 9303
Gastenschip Orca

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen