Met handen en voeten in de klei – Afrika Museum

Vuur maken in het Afrika Museum - foto Studio38c

Berg en Dal, augustus 2017

MET HANDEN EN VOETEN IN DE KLEI IN HET AFRIKA MUSEUM

Bouwen, koken, bakken, zwemmen; het kan allemaal met leem, modder en klei deze zomer in het Afrika Museum. Ontdek tot en met 27 augustus zelf op welke manieren leem wordt gebruikt in Afrika. Bouw mee aan een meterslange leemmuur en decoreer deze met gekleurde patronen. Pof je aardappels in de leemoven, kook je eigen Senegalese pindasoep of maak je eigen kleitegel. Toe aan een reiniging van de huid? Neem een duik in het modderbad en daarna een emmerdouche. Het ZOMERPROGRAMMA vindt elke woensdag t/m zondag van 12 tot 16 uur plaats.

ZOMERPROGRAMMA
Ieder jaar organiseert het Afrika Museum een zomerprogramma waarbij je in het buitenmuseum op een speelse manier van alles te weten komt over verschillende Afrikaanse landen en het dagelijks leven. Deze zomer leer je alles over het gebruik van leem, het natuurlijke en veelzijdige product. Je kunt er mee bouwen, koken en er zelfs een bad in nemen. Naast alle activiteiten met leem leer je o.a. vuur maken en muziek maken op de waterkalebas.
Maak je bezoek aan het Afrika Museum compleet met een wereldse picknick. Zoek een goede spot in het buitenmuseum en voor slechts 6 euro per persoon ontvang je een mand met lekkere dingen uit de hele wereld.

Live muziek op de zondagen 
Iedere zondag wordt er tijdens het ZOMERPROGRAMMA live muziek gemaakt in het buitenmuseum. De artiesten van Jambo Afrika laten met percussie, balafoon, kora, saxofoon, iedere zondag nieuwe muziek horen bij de Chopbar.

Kijk voor het volledig programma op www.afrikamuseum.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen