Met alcohol op over de kop op A73

Heumen, 10-06-2007 • Zondagmiddag rond half 2 vond een ongeval plaats op de A73 richting Venlo, tussen de afrit Dukenburg en de afrit Heumen. Een automobilist, een 52-jarige man uit Cuijk, sloeg met zijn auto over de kop en werd uit zijn auto geslingerd.

Een getuige die achter de auto reed zag hoe de automobilist begon te slingeren. Vervolgens raakte hij de middenvangrail. De auto sloeg daarna drie keer over de kop, waarbij de man uit de auto werd geslingerd en in de middenberm terechtkwam. Daarna ging de auto nog een aantal keer over de kop en kwam na ongeveer 100 meter, liggend op het dak, tot stilstand in de middenberm.

Uit onderzoek van Bureau Verkeerstaken is vast te stellen dat de automobilist zijn veiligheidsgordel niet droeg. Uit de slipsporen was niet af te leiden waardoor de man in een slip raakte.

De automobilist was aanspreekbaar, maar werd met onbekend inwendig letsel naar het Radboud ziekenhuis overgebracht door de ambulance. In het ziekenhuis werd hij anderhalf uur later gehoord over de oorzaak van het ongeval. De man verklaarde op een feestje alcohol te hebben gedronken.

Door het ongeval was de linkerrijstrook van de A73 ter hoogte van het ongeluk enige tijd afgesloten.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen