12-jarig meisje uit Nijmegen verongelukt

Verkeersongeval met dodelijke afloop
 
Nijmegen, 30-03-2012
 • Vrijdagochtend om 08.05 uur vond op de kruising van de Groenestraat met de St. Annastraat in Nijmegen een aanrijding plaats. Een 12-jarig meisje uit Nijmegen is daarbij om het leven gekomen.

De bestuurder van een vrachtauto reed over de Groenestraat vanuit de richting van de Muntweg. Ter hoogte van de St. Annastraat sloeg hij rechtsaf om de St. Annastraat richting Malden op te rijden. Daarbij zag hij het fietsende 12-jarige meisje over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond.

De bestuurder van de vrachtwagen reed aanvankelijk nog een stukje door, omdat hij naar zijn zeggen niet in de gaten had dat er een aanrijding had plaatsgevonden. Toen hem dat door medeweggebruikers duidelijk was gemaakt, stopte hij en liep hij terug naar de plaats van het ongeval. De chauffeur is aangehouden. Het betreft een 41-jarige man uit IJsselstein (Limburg).
 
Het 12-jarige slachtoffer is korte tijd na de aanrijding overleden.

De politie heeft op de plaats van het ongeval meerdere getuigen gehoord. Aan enkele mensen is slachtofferhulp aangeboden.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse heeft op de plaats van het ongeval uitgebreid onderzoek gedaan. De politie maakt proces-verbaal op van de zaak.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen