Winterstop minimarkt Maasplein

Nijmegen, 25 januari 2010    

Winterstop woensdagse minimarkt ‘Maasdaalder’ tot 7 april

Op verzoek van de marktkooplieden komt er een winterstop voor de minimarkt op het Maasplein. Om het concept van een minimarkt een eerlijke kans te geven, heeft de gemeente besloten de proef met de ‘Maasdaalder’ van januari tot april stop te zetten.

De proef met een wekelijkse minimarkt met zes kramen op het Maasplein is gestart in juli. Tussentijds bleek dat de markt na 18.00 uur weinig bezoekers trok. De openingstijden zijn toen aangepast (van 15.00 tot 18.00 uur). De afgelopen periode daalde het bezoekersaantal van de Maasdaalder, vermoedelijk door het weer. Om de proef met een minimarkt een eerlijke kans te geven, is er een winterstop ingelast tot 7 april. Daarna zijn de kramen er weer. Na de zomer besluit de gemeente of de minimarkt langer blijft bestaan.

Het aanbod van de minimarkt op woensdagen bestaat uit vis, groenten, snoep, kaas, kleding en beenmode.
 

 
Nijmegen, 10 juli 2009

Nieuwe minimarkt op Maasplein, open van 16.00 tot 20.00 uur
 
Wethouder Kunst opent woensdag 15 juli om 15.45 uur de eerste wekelijkse minimarkt op het Maasplein in de wijk Biezen, tot stand gekomen op verzoek van bewoners. Zij maakt de nieuwe naam voor de nieuwe minimarkt in het Waterkwartier bekend en verloot een prijs onder de inzenders.

Er zijn optredens van volkszangeres Rinie, dansgroep DVDlights en de ‘Nederlands Kampioen Standwerken 2008′ (een acteur). OntmoetPlanB zorgt voor hapjes. U bent van harte welkom bij de feestelijke opening!

De minimarkt is er voortaan elke woensdag (met uitzondering van de Vierdaagseweek) van 16.00 tot 20.00 uur.

Bron Gemeente Nijmegen
  
  
 
Nijmegen, 13 januari 2009

Proef met wekelijkse avondmarkt op Maasplein

Vanaf april krijgt de Nijmeegse wijk Biezen een wekelijkse avondmarkt van 16.00 tot 20.00 uur. Deze minimarkt op het Maasplein telt maximaal zeven standplaatsen. Na een half jaar wordt het succes geëvalueerd en besluit de gemeente over continuering.

De bewoners vroegen het college van burgemeester en wethouders al geruime tijd om een markt in hun wijk, omdat er behoefte is aan een ontmoetingsplek. Voor de sociale cohesie heeft een markt een belangrijke toegevoegde waarde, maar het college acht een grotere wijkmarkt op deze locatie niet rendabel. Burgemeester en wethouders willen deze gelegenheid wel aangrijpen om de mogelijkheden van een nieuw concept te onderzoeken: een minimarkt in de namiddag en avond, die maximaal zeven standplaatsen telt.

De proef wordt na drie maanden en na zes maanden geëvalueerd. Als de minimarkt succesvol blijkt, is het wellicht mogelijk de formule toe te passen op andere wijkmarkten, die niet meer kostendekkend zijn omdat het aantal kramen terugloopt.

Op welke dag de avondmarkt gehouden wordt, is nog niet bekend. Het aanbod wordt in overleg met de bewoners bepaald en de kooplui van de huidige markten krijgen als eerste de kans om deel te nemen aan de nieuwe minimarkt.

De proef met de minimarkt wordt gefinancierd met de zogenaamde Pechtoldgelden voor bewonersinitiatieven in het kader van Sociale Herovering.

Bron Gemeente Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen