Man verdacht van fietsdiefstal en heling

Nijmegen, 07-04-2012 • Een motoragent zag vrijdagavond op de Groenestraat een auto rijden met op de fietsdrager een damesfiets. De agent herkende de bestuurder van de auto als een hem bekende fietsendief. Hij besloot de auto staande te houden en een nader onderzoek in te stellen.

De fiets bleek een blauw/grijze damesfiets van het merk Sparta, type Paleo. De fiets bleek nog op slot te staan. De bestuurder van de auto, een 64-jarige inwoner van Beek-Ubbergen, verklaarde de fiets gevonden te hebben. Hij is daarop aangehouden op verdenking van fietsdiefstal of heling.
De man verzette zich tegen zijn aanhouding en moest met gepast geweld onder controle gebracht worden voordat hij nasar het politiebureau kon worden overgebracht.

 Omdat de man ook nog een woning in Nijmegen huurt, werd met zijn toestemming een onderzoek in die woning ingesteld. Daar bleken nog drie fietsen te staan waarvan er in ieder geval één gestolen bleek te zijn. Daarnaast troffen agenten 19 fietspompjes, 10 zadelpinnen, 17 kapotte sloten, fietsonderdelen en 1 Duits rijbewijs met 2 Duitse kentekenpapieren aan. Bij navraag bij de Duitse politie bleek dat de eigenaar van de Duitse papieren onlangs in Duitsland aangifte had gedaan van diefstal uit zijn auto.

De verdachte is in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de herkomst van de aangetroffen spullen gaat verder.

 

De politie is nog op zoek naar de eigenaressen van de blauw/grijze Sparta Paleo damesfiets. Die wordt verzocht zicht te melden bij de politie in Nijmegen om aangifte te doen.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen