Man draait gaskraan in woning open – Knollenpad

Nijmegen, 10-12-2017 – Zaterdagmiddag hield de politie een 24-jarige Nijmegenaar aan op verdenking van poging tot brandstichting. De man was als vermist opgegeven waarop politieagenten naar hem op zoek gingen. Zij troffen hem aan in een woning aan het Knollenpad en probeerden in gesprek te gaan. Even later roken agenten een gaslucht. De man dreigde met een aansteker en had een mes bij zich. Vanwege mogelijk explosiegevaar is meteen overgegaan tot het evacueren van direct omwonenden en werd opgeschaald naar een grip 1. Een agent wist de 24-jarige te overmeesteren en hield hem aan.

De brandweer die snel ter plaatse was gekomen ging de woning binnen om het gas af te sluiten en metingen te doen. Ook netbeheerder Liander was aanwezig voor metingen en verder onderzoek. Omwonenden konden nog dezelfde middag weer veilig terugkeren naar hun woning.

De Nijmegenaar is overgebracht naar het politiebureau, daar zit hij ingesloten voor verhoor. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en zal dinsdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. De recherche heeft nader onderzoek ingesteld.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen