Makersweekend in Honigcomplex, 18-19 apr

Nijmegen 8 april 2015

Van robot-slang, drones, 3d-printen tot aan kunstbeleving
Makersweekend in de Smeltkroes – Honigcomplex

Zaterdag 18 en zondag 19 april 2015

Technologische kunst zien, maken, doen en beleven daar draait het om op 18 en 19 april 2015 in de Smeltkroes bij het Honigcomplex. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn er tal van workshops en demonstraties in 3D-printen, Oculus Rift en het vliegen met drones. Het zijn veelal kinderactiviteiten die de ouders minimaal zo leuk of fascinerend vinden. Het weekend wordt doorOddstream georganiseerd samen met de makers van de Smeltkroes. Ook zijn de diverse werkplaatsen en ateliers in de Smeltkroes open voor publiek en kun je iets eten en drinken.

Kunstenaar Kees Klaassen gaat een bewegende robot-slang bestaande uit duizenden kleine onderdelen bouwen samen met de bezoekers. De uiteindelijke robot-slang van ruim 4 meter lang kruipt straks rond op festivals door heel Nederland en verwondert het publiek. Naast het bouwen van de robot-slang kun je ook samen met een modeontwerpster je eigen tech-kleding maken, kleding waarin technologie verweven zit. Of aan de slag gaan met elektronica en mini computers waarmee je, door te programmeren, leert muziek uit bananen te halen. “Als Oddstream willen we technologische ontwikkelingen laten zien en hoe je die zelf creatief kunt toepassen. Je krijgt dan regelmatig niet alledaagse combinaties te zien die leerzaam, leuk en verrassend zijn”, aldus Doeko Pinxt oprichter van Oddstream.

Niet alle activiteiten richten zich puur op kinderen. Zo geeft FabLab Arnhem een presentatie over de mogelijkheden van 3D-printen en de verwachte ontwikkelingen op dat vlak. Filmmaker Freek Rossen en programmeur Pascal Cramer hebben samen ‘The Odd World’ gemaakt een 360 graden virtual reality omgeving voor de Oculus Rift. Tijdens het weekend kun je deze wereld zelf meemaken. Ook kun je tijdens een workshop je eigen virtual reality bril van karton maken.

Het weekend is vrij toegankelijk, wel worden voor diverse workshops een bijdragen van een paar euro gevraagd. Het weekend wordt mede mogelijk gemaakt door het stimuleringsfonds voor de creatieve industrie, de gemeente Nijmegen en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij onderschrijven het belang van de verdere inbedding van technologische kunst in de samenleving. Het volledige programma is te vinden op www.oddstream.nl

 

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen