Mahlers Vijfde symfonie en Mozarts Pianoconcert

Ronald Brautigam – foto Marco Borggreve

Arnhem, 6 maart 2018 – update

Meesterpianist Ronald Brautigam bij Het Gelders Orkest

Groots symfonisch werk met Mahlers Vijfde en Mozarts Pianoconcert

Het Gelders Orkest speelt op 7, 9, 10 en 11 maart in Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen Mahlers Vijfde Symfonie en Mozarts pianoconcert nr. 25. Deze week werd bekend dat chef-dirigent Antonello Manacorda om gezondheidsredenen zich genoodzaakt ziet de productie af te zeggen. Manacorda zal voor deze concertreeks worden vervangen door voormalig chef-dirigent en honorair gastdirigent Martin Sieghart.

Hoewel hij al weer enkele jaren geleden als chef-dirigent afscheid nam van Het Gelders Orkest is Martin Sieghart nog steeds een vertrouwde verschijning. Dat kan ook niet anders met zijn benoeming tot honorair gastdirigent van het orkest in 2009.

Samen met Het Gelders Orkest presenteert hij Mahlers Vijfde Symfonie en Mozarts Pianoconcert nr. 25. Het pianoconcert wordt gespeeld door meesterpianist Ronald Brautigam.

Mahler & Mozart behoren tot het kernrepertoire van Sieghart en we zien uit naar een heerlijk symfonisch concert waarbij het complete orkestinstrumentarium van zich laat horen.

Het Groot Gelders Mahler Orkest
Het Groot Gelders Mahler Orkest zal bij het concert van 11 maart het voorprogramma verzorgen, door een eenmalig optreden te geven in de concertzaal van De Vereeniging in Nijmegen. Het eendaags orkest, bestaande uit amateurmusici en musici uit Het Gelders Orkest, spelen het derde van Mahlers Eerste symfonie en de ouverture uit ‘Die lustigen Weiber von Windsor’ van Otto Nicolai.

Voor meer informatie, uitgebreide biografieën en kaarten kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl.

Concertgegevens
Martin Sieghart dirigent
Ronald Brautigam piano

Wolfgang Amadeus Mozart – Pianoconcert nr. 25 KV 503 in C gr.t.
Gustav Mahler –  Symfonie nr. 5 in cis kl.t.

Arnhem | Musis, vrijdag 9 maart 20.00 uur, inleiding 19.00 uur
€ 21 – € 55

Apeldoorn | Orpheus, zaterdag 10 maart 20.00 uur, inleiding 19.15 uur
€ 21 – € 49

Nijmegen | De Vereeniging, zondag 11 maart 14.15 uur, voorprogramma door Het Groot Gelders Mahler Orkest  13.00 uur
€ 21 – € 55

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen