Lovedokters GGD bezoeken ROC’s

Nijmegen, 10 februari 2012

Lovedokters van de GGD bezoeken ROC’s
op Valentijnsdag

Dinsdag 14 februari delen ‘Lovedokters’ van de SoaSense-afdelingen van de GGD’en in Gelderland en Overijssel op diverse ROC’s rozen uit. Jongeren met vragen over liefde, seks en relaties, of een gebroken hart, kunnen ter plekke hulp inroepen. Ook test de Lovedokter de kennis van de jongeren over seks. De rozen benadrukken dat liefde en seks iets moois zijn en vooral positief benaderd moet worden. Op de locatie Campusbaan van ROC Nijmegen is de Valentijnsactie tevens de start van het nieuwe Soa-spreekuur, waar jongeren zich gratis en anoniem kunnen laten testen.

Op het gebied van preventie van de seksuele gezondheid onder jongeren is nog veel winst te behalen. Uit het grootschalig onderzoek ‘Seks onder je 25e’ van Soa Aids Nederland en Rutgers WPF blijkt dat de kennis over seks onder jongeren nog flink te wensen over laat. Zo weet 40% van de jongeren niet dat een meisje ook zwanger kan worden als een jongen bij geslachtsgemeenschap niet klaarkomt. 37% van de jongens en 29% van de meisjes denkt dat je minder snel hiv en soa oploopt als je je goed wast. En 32% van de jongens en 24% van de meisjes weet niet dat er soa zijn waar je onvruchtbaar van kunt worden.

Soa-spreekuur op ROC Nijmegen
Vragen over seksualiteit of soa-test laten doen? Studenten van ROC Nijmegen kunnen vanaf Valentijnsdag op de locatie Campusbaan terecht op hun eigen gratis en anonieme Soa-spreekuur. Een verpleegkundige van GGD Regio Nijmegen is iedere twee weken aanwezig. Bij de GGD kunnen jongeren tot en met 24 jaar dagelijks terecht voor een afspraak op het SoaSense-spreekuur. De Lovedokter wil de naamsbekendheid van dit jongerenspreekuur een stevige boost geven, zodat zij de GGD sneller weten te vinden als zij bijvoorbeeld niet naar de huisarts durven.

De ‘Sense Lovedokter gaat on tour’ is een initiatief van GGD IJsselland, GGD Gelre-IJssel, GGD Twente, GGD Gelderland-Midden,GGD Regio Nijmegen, GGD Rivierenland

Bron GGD Regio Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen