Live rondleiding 14 mei Museum Het Valkhof, 15u

Jan van Goyen - Gezicht op de Valkhofburcht 1641

Museum Het Valkhof biedt een tour langs Nijmeegse parels vanuit de luie stoel

Donderdag 14 mei: live online rondleiding door de Nijmeegse kunstcollectie van Museum Het Valkhof

Op donderdag 14 mei kan iedereen met een internetconnectie een tour maken langs de mooiste Nijmeegse stadsgezichten en landschappen uit verschillende eeuwen. Museum Het Valkhof biedt die dag om 15:00 uur een live rondleiding aan op zijn Facebookpagina.

Nijmeegse parels

Nijmegen in vogelvlucht van Hendrik Feltman, Gezicht op de Valkhofburcht van Jan van Goyen, het zijn enkele van de topstukken uit de collectie van Museum Het Valkhof in Nijmegen, die laten zien hoe de stad al eeuwenlang kunstenaars inspireert. Op donderdag 14 mei leidt rondleider en kunstkenner Rylana Seelen u met veel enthousiasme langs deze Nijmeegse parels. Op deze manier maakt het museum een aantal hoogtepunten uit haar collectie, die nu nog achter slot en grendel hangen, toch toegankelijk voor publiek.

Kijk mee, binnen vanuit de luie stoel of buiten in het zonnetje. Schakel komende donderdag om 15:00 uur in op Facebook en haak aan bij de live gestreamde rondleiding. Brandende vragen over de kunstwerken? Stel ze onder de video en Rylana Seelen beantwoordt ze live.

De rondleiding is vanaf stipt 15:00 live te volgen op www.facebook.com/MuseumHetValkhof/

Valkhof voor thuis

Museum Het Valkhof sloot in maart haar deuren voor bezoekers vanwege de landelijke coronamaatregelen. De afgelopen weken herpakte het museum zich met online activiteiten onder de noemer ‘Valkhof voor thuis’. Hiermee kunnen geïnteresseerden thuis toch genieten van de 5.000 jaar oude collectie van het museum. Zo gaf het museum eerder twee live rondleidingen op Facebook: ‘Romeinen’ over archeologische topstukken en ‘Door het oog van de maker’ over de kunstcollectie; nog steeds te zien op de facebookpagina van Museum Het Valkhof. Op YouTube startte het museum de zevendelige reeks Vondst, vinder, vindplaats in samenwerking met het Bureau Archeologie van de Gemeente Nijmegen. Kijkers worden hierbij uitgenodigd bijbehorende DIY-opdrachten te maken om zo al knutselend of kokend over de stukken te leren. Samen met De Nieuwe Oost | Wintertuin introduceerde het museum ook de serie TaalKunst. Hierin nemen getalenteerde schrijvers en poëten kijkers mee op een geheel nieuwe audiovisuele tour langs negen museumobjecten.

Het volledige aanbod van Museum Het Valkhof voor thuis vindt u op de tentoonstelling website van Museum Het Valkhof: https://tentoonstellingen.museumhetvalkhof.nl/valkhof-voor-thuis

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen