Lindenberg voorjaarsprogramma 2021

Nijmegen, 9 december 2020

Lindenberg presenteert voorjaarsprogramma 2021 

“Wat màg doorgaan en kàn doorgaan, làten wij doorgaan”  

Op 14 december aanstaande om 10.00 uur gaat het voorjaarsprogramma van Lindenberg Cultuurhuis in verkoop via de website van de Lindenberg. Het voorjaarsprogramma loopt van januari 2021 t/m mei 2021. Met grote namen en talenten zoals Peter Pannekoek, Jeroen Leenders en Kirsten van Teijn. En een groot jeugdprogramma voor de kleinste bezoekers met o.a. de eerste theatrale TED-talk voor kinderen, Het Muizenhuis en SALLY Dansgezelschap Maastricht. Groot publiek of klein publiek, qua aantallen of leeftijd, de programmering mag er zijn.

Natasja van Geel, Manager Programmering en programmeur jeugdvoorstellingen, benadrukt: “Als deze crisis ons iets geleerd heeft is het belang van creativiteit en de kunsten. Niet alleen om ons te troosten en op te tillen maar ook om in moeilijke omstandigheden met nieuwe oplossingen te komen. Dus wat màg doorgaan en kàn doorgaan, làten wij doorgaan”.

Vooruitblik voorjaarsprogramma jeugd
Natasja vult aan: “In het eerste half jaar van 2021 staan er mooie voorstellingen in onze agenda: jonge makers die vlieguren moeten maken zoals Koek & Ui, maar ook gevestigde namen die hun programma willen try-outen zoals Danstheater Aya en SALLY Dansgezelschap Maastricht. Lastige onderwerpen schuwen we niet. Zo maakt Tg Graasland de voorstelling Pfff over de stijging van de zeespiegel en WIDPARK & Eric Mijnster komen met de eerste theatrale TED Talk voor kinderen over de zoektocht naar geluk. Lekker ontspannen is natuurlijk ook belangrijk: denk aan 1,2,3,4 Poppetje van Papier of Het Muizenhuis: Sam & Julia, op reis.”

Vooruitblik voorjaarsprogramma volwassenen 
Het aanbod van voorstellingen voor volwassenen is gericht op grote en veelbelovende namen in het cabaret. Peter Pannekoek komt met de opvolger van zijn hit Later was alles beter; Kirsten van Teijn neemt het publiek in haar nieuwste voorstelling (S)EXPERIMENT mee in haar leven met haar vriend én haar vriendin; hét stand-up comedytalent van België – Jeroen Leenders – komt met een ruige improvisatieshow en Alex Ploeg’ voorstelling EGO staat in het teken van harde grappen, absurde sketches en meeslepende liedjes. Ook dit voorjaar zijn er uitstapjes naar andere genres zoals de solovoorstelling VLUCHT van Solo Stories, naar het script van Eric Corton en The Nether van Het Nationale Toneel; een scifi-thriller over de morele grenzen in een grenzeloze virtuele wereld.

Coronamaatregelen 
Er zijn diverse maatregelen getroffen om veilig een bezoek aan de Lindenberg te kunnen brengen. Deze maatregelen zijn ondervangen in diverse protocollen die zijn terug te vinden op de website van de Lindenberg.

Praktische informatie
Het complete voorjaarsprogramma t/m mei 2021 is vanaf vrijdag 11 december op de website van de Lindenberg te zien. De kaartverkoop voor deze voorstellingen gaat van start op maandag 14 december, vanaf 10.00 uur, via www.delindenberg.com. Wegens de coronamaatregelen vindt kaartverkoop enkel online plaats.

www.delindenberg.com.– Cursussen NijmegenWorkshops

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen