LEF in het Lindenberg Theater, 22 juni

LEF in de Lindenberg - foto Sieberen van der Werf

150 basisschoolleerlingen met lef in het Lindenberg Theater

Vrijdag 22 juni 2018 om 17.30 en 19.30 uur staat er opnieuw een groep dappere kinderen van diverse basisscholen in Nijmegen op het grote podium van de Lindenberg, met de LEF-voorstelling Tim en de Grote Verhalensoep

In zes maanden ware acteurs en dansers
LEF is een project waarin ruim 150 leerlingen van Nijmeegse basisscholen samen een muzikale theatervoorstelling op de planken brengen. Onder professionele begeleiding van docenten, een regisseur, een acteur en muzikanten worden de scholieren in zes maanden tijd opgeleid tot ware acteurs, zangers en dansers. In het eindresultaat staan kinderen van verschillende Nijmeegse basisscholen zij aan zij in een schitterende voorstelling in de grote zaal van het Lindenberg Theater in Nijmegen.

Glunderen
‘LEF is een heel bijzonder project dat we al jaren uitvoeren bij de Lindenberg,’ vertelt Rini Sonnemans, hoofd van Cultuur en School Nijmegen. ‘Het repetitieproces is soms pittig, er moet hard gewerkt geworden door alle deelnemende partijen. Het is prachtig om te zien hoe de basisschoolleerlingen uiteindelijk op het podium staan te glunderen en hoezeer ouders en leerkrachten van dat aanzicht genieten. LEF laat zien wat kunst en cultuur in het onderwijs doen en waarom het zo belangrijk is dat daar aandacht voor is en blijft.’

Kunstzinnige talenten ontdekken
Met het LEF- project bereikt CESN kinderen die van huis uit niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen. LEF helpt om hun kunstzinnige talenten te ontdekken in kunstlessen onder schooltijd en laat hen stralen op een professioneel podium.

Praktische informatie
De Nijmeegse basisscholen die meedoen aan LEF 2018 zijn De Driemaster, Het Kleurrijk, Het Octaaf, De Meiboom, Prins Maurits en NSV2. In de voorstelling wordt door de kinderen gedanst, gezongen en gespeeld en er worden en circustrucs gedaan. Dit alles wordt begeleid door een liveband. Toegangskaarten voor de voorstellingen op 22 juni kosten €2,50 en zijn te koop via www.delindenberg.com.

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen