Lindenberg goed van start met nieuw seizoen

Zomerfestival Lindenberg - foto De Lindenberg

Nijmegen, 27 augustus 2020 

Lindenberg goed van start met nieuw seizoen

Nu de zomervakantie voor de meesten van ons voorbij is, blikt Lindenberg Cultuurhuis terug en vooruit op het komende seizoen. De programmamakers kijken terug op een geslaagd Zomerfestival dat vorige week plaatsvond. Ook de verkoop van theaterkaarten voor de eerste helft van theaterseizoen 2020-2021, waarvoor de verkoop afgelopen maandag startte, verloopt naar tevredenheid. Tevens is het animo om cursussen te blijven volgen in coronatijd bemoedigend.

Zomerfestival voor iedereen
Normaal gesproken is er in de vakantieperiode geen theaterprogrammering. Nu er dit jaar zoveel mensen “thuis op vakantie” gingen besloot de Lindenberg een zomerfestival in te lassen met workshops en voorstellingen voor jong en oud van 17 tot en met 22 augustus. Ondanks de tropische temperaturen was er bij de meeste activiteiten veel aanloop. “We zijn heel blij dat we bijna 500 gasten hebben mogen ontvangen en dat allemaal coronaproof, natuurlijk”, zegt Natasja van Geel, manager van de afdeling Programma’s . “We hebben samengewerkt met Stichting Leergeld en Quiet, een organisatie die zich inzet voor mensen in armoedesituaties in Nederland. Zo hebben we ook 60 Nijmegenaren, die normaliter niet in de gelegenheid zijn aan onze activiteiten mee te doen, mogen ontvangen. Het was een mooi extraatje in de zomerperiode.”

Ruim 400 theaterstoelen al bezet in 4 dagen voorverkoop voor eerste helft theaterseizoen

Het was een flinke puzzel maar het is gelukt om een veelzijdig theateraanbod samen te stellen. “We hebben het seizoen in twee helften geknipt, zodat het overzichtelijker is voor publiek. Maandag ging de ticketverkoop voor de maanden september tot en met december van start en 420 plaatsen zijn inmiddels bezet bij de ruim 30 toneel-, cabaret- en jeugdvoorstellingen. Sommige voorstellingen spelen vaker op een dag om het publiek goed te kunnen spreiden volgens de 1,5 meter richtlijn.”

Cursisten zoeken ook in coronatijd persoonlijke ontwikkeling in de vrije tijd
Inmiddels staat de teller van inschrijvingen voor cursussen op 1.500 nieuwe cursisten per week. Vanaf 14 september gaat het nieuwe cursusseizoen officieel van start en de inschrijvingen stromen dagelijks nog binnen. De muzieklessen gaan 31 augustus alweer van start. Aanstaande zondag houdt de Lindenberg een online Open Dag en in de week van 7 t/m 14 september kunnen geïnteresseerden deelnemen aan live proeflessen (let op: in tegenstelling tot andere jaren moet je je hier vooraf voor aanmelden). Aanstaande zondag houdt de Lindenberg een online Open Dag en in de week van 7 t/m 14 september kunnen geïnteresseerden deelnemen aan live proeflessen. Tijdens de online Open Dag kan men vragen stellen aan de vakdocenten van de Lindenberg die van 13.00 tot 16.00 klaar zitten in virtuele cursuslokalen met het online video-bellenprogramma Zoom. De toegangslink wordt a.s. zondag 30 augustus  bekend gemaakt op www.delindenberg.com.  Vanaf zondag 30 augustus kan men zich ook aanmelden voor de proeflessen via de website.

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen