Nieuw: Lindenberg Festival, 3-10 juni

Lindenberg Festival – foto Dennis Vloedmans

Nieuw: het Lindenberg Festival. Alle cursisten op de planken!

Van 3 t/m 10 juni zal de Lindenberg volledig in het teken staan van cursisten en hun optredens, tijdens de allereerste editie van het Lindenberg Festival! Tijdens het Lindenberg Festival zijn uitvoeringen te zien van cursisten in muziek, dans, theater, schrijven en beeldend. Daarnaast is er de hele week van alles te zien en te doen in en om het gebouw. Een groot deel van het programma is gratis toegankelijk.

Cursuspresentaties
Bij de Lindenberg wordt in principe iedere cursus afgesloten met een cursuspresentatie in één van de eigen theaterzalen. Dat kan een voorstelling zijn, een bandoptreden of een expositie. Dit seizoen is besloten om zoveel mogelijk presentaties te bundelen in één grote festivalweek. Naast de einduitvoeringen van cursussen zijn er optredens van docenten te zien, fragmenten uit de lessen van verschillende disciplines en cursisten die op eigen houtje wel willen laten zien wat ze kunnen.

Randprogramma
De voorstellingen worden omlijst door een uitgebreid randprogramma. Er is op allerlei plekken in de Lindenberg van alles te zien en te doen, waardoor je van alle disciplines wat kan proeven en uitproberen. Daarnaast zijn er masterclasses te volgen en een hoop activiteiten voor kinderen. In theatercafé No23 of op het terras kan je lekker wat eten en drinken van een speciaal festivalmenu in die week.

Dag voor het hele gezin
Het Lindenberg Festival opent op zondag 3 juni met een dag voor het hele gezin. Van 13 tot 17 uur kunnen kinderen hun lol op met circus, knutselen en schminken, zijn er workshops voor volwassenen en jongeren  en is er muziek binnen en buiten het pand.  Een goed moment om je te oriënteren op wat je de rest van de week wilt komen zien en doen!

Praktische info
Op een aantal voorstellingen na is het Lindenberg Festival gratis en vrijblijvend toegankelijk. Om welke voorstellingen dat gaat zie je op www.delindenberg.com. Hier is ook het hele programma te zien.

Cursussen Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen