Lindenberg Cultuurhuis – Creatieve ideeën welkom

Kale boel bij de Lindenberg - foto Ron Wevers

Nijmegen, 10 februari 2020

Kale boel bij de Lindenberg: de buitenkant van het pand is volledig gestript

In december 2019 kreeg de Lindenberg verrassend nieuws vanuit de gemeente: voor de spandoeken die het pand de afgelopen veertien jaar hebben gesierd is nooit een vergunning aangevraagd. Ze zijn dus nooit vergund geweest en moesten eraf. In de kerstvakantie zijn de vier grote doeken direct verwijderd. Nu rest een heel kaal pand, maar ook: ruimte voor nieuwe ideeën.

Vergunning
Voor uitingen aan de buitenkant van een pand in Nijmegen is de juiste vergunning nodig. De Omgevingsdienst Openbare Ruimte van de gemeente Nijmegen wees de Lindenberg erop dat die vergunning nooit is aangevraagd – en dus ook nooit is afgegeven. Directeur Teddy Vrijmoet vertelt: “Ik vermoed dat een van mijn voorgangers dacht, we doen het gewoon. En ja, dat is blijkbaar veertien jaar goed gegaan… Maar als het niet mag, doen we het niet: we hebben de spandoeken direct laten verwijderen toen deze melding ons bereikte”.

Toekomst
Gezien de naam overgang van ‘Lindenberg huis voor de kunsten’ naar ‘Lindenberg Cultuurhuis’ biedt dit blanke canvas ook wel weer leuke kansen. Vrijmoet: “We volgen nu de juiste weg: we dienen een plan in bij de Commissie Beelkwaliteit met als insteek: hoe kunnen we aan de buitenkant van het pand laten zien wat we de stad te bieden hebben. En dan kunnen we met die nieuwe, legale aankleding direct onze nieuwe benaming Cultuurhuis gaan uitdragen.”

Goede ideeën zijn welkom
Mocht er nou iemand zijn met een geweldig idee voor nieuwe aankleding, dan is dat idee van harte welkom: “Creatieve ideeën zijn zeker welkom, de Nijmegenaar moet immers tegen het pand aankijken. Laten we er samen weer wat moois van maken.” aldus Vrijmoet. Stuur je goede idee naar info@delindenberg.com en misschien siert jouw idee vanaf komend voorjaar wel de gevel van het Cultuurhuis.

Meer info:  www.delindenberg.comCursussen NijmegenWorkshops

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen