Verdachte ontucht Puiflijk langer vast

Puiflijk, 08-06-2012 • De 42-jarige man uit Wijchen die wordt verdacht van ontucht met minderjarige meisjes blijft nog voor ten minste 30 dagen vast zitten. Dat heeft de rechtbank in Arnhem donderdag besloten.

Het onderzoek van politie en het Openbaar Ministerie heeft tot dusverre geleid tot 3 aangiften. De Wijchenaar wordt er op dit moment van verdacht dat hij drie minderjarige meisjes onzedelijk heeft betast. In het belang van het onderzoek kunnen er geen nadere mededelingen worden gedaan.
Met name in zedenzaken met mogelijk meerdere minderjarige slachtoffers, is het Openbaar Ministerie in het algemeen terughoudend in de berichtgeving aan de ouders en de media. Dit is zowel in het belang van het onderzoek, de slachtoffers en dat van verdachte.

Leerkracht verdacht van ontucht

Druten, 15-05-2012 • Maandag is een 42-jarige man uit Wijchen aangehouden op verdenking van ontucht. De man was werkzaam op drie basisscholen in de gemeente Druten en West Maas en Waal. Hij werd eind april na een melding over ontoelaatbaar gedrag direct buiten dienst gesteld. De politie stelde een onderzoek in naar mogelijke strafbare feiten. Ouders van twee leerlingen hebben aangifte tegen de man gedaan.

Maandagavond heeft een drietal ouderavonden plaatsgevonden waarbij ouders van leerlingen waar de betrokken leerkracht werkzaam was, op de hoogte zijn gebracht. Deze ouders en overige leerkrachten waren eerder al geïnformeerd over de start van het onderzoek en de buiten dienststelling van de leerkracht. Met ouders en leerkrachten is gesproken over mogelijkheden om ondersteund te worden door deskundige hulpverlening.

Eind april werd een eerste melding gedaan waarna aangifte werd opgenomen. Begin mei werd een tweede aangifte opgenomen. Ook het schoolbestuur heeft aangifte gedaan tegen de leerkracht. Meerdere getuigen zijn gehoord en worden nog gehoord over de gedragingen van de leerkracht. De 42-jarige man wordt nog verhoord en woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Bron: Politie Gelderland-Zuid
Meer politienieuws, informatie, diefstal.. Politienieuws regio Nijmegen
Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen