Kwattamuseumweekend


Mag ik jouw ogen even lenen? – in Museum Het Valkhof

Nijmegen, 21 mei 2012

Kwattamuseumweekend

Aanstaande weekend is het Kwattamuseumweekend! Theatergroep Kwatta speelt in Museum Het Valkhof én in Museumpark Orientalis. Op zondag 27 mei en maandag 28 mei is in Museum Het Valkhof de voorstelling Kwattamuseum of … mag ik jouw ogen even lenen? te zien. Op 27 mei speelt Kwatta in Museumpark Orientalis haar trailervoorstelling Nathans kinderen 12+. Beide voorstellingen kregen vier sterren van de Volkskrant.

Kwattamuseum of … mag ik jouw ogen even lenen? 8+
Kwattamuseum speelt Kwatta alweer voor de vierde keer. In deze voorstelling kom je ogen te kort. Wat doe je in het museum? Kijken. Maar waarnaar? Naar kunst? Naar het prachtige gebouw? Naar de mensen? Of bijvoorbeeld naar die vrouw die vlak voor je ogen uit een doos kruipt? En wat rijdt daar door de gang?

De Volkskrant beoordeelde deze voorstelling met vier sterren: ‘Een wielrenner suist langs, een waterballet rolt van de centrale trappen en de vier acteurs zuigen de toeschouwers steeds dichter naar de expositie toe.’ De Volkskrant ****, 27 april 2010.

Tekst en regie: Josee Hussaarts – spel: Jawi Bakker, Agnes Bergmeijer, Anne Rats en Willem Schouten – kostuums: Femke Ratering – kunstwerk: Floor Oskam – foto: Edwin Deen


Nathans – in Museumpark Orientalis

Nathans kinderen 12+
Nathans kinderen is een prachtige bewerking van het 230 jaar oude verhaal Nathan der Weise van G. Lessing. Josee Hussaarts maakte er een trailervoorstelling van voor jongeren en laat hiermee zien dat het stuk nog steeds niet aan actualiteit heeft ingeboet. Nathans kinderen is een eigentijdse voorstelling over liefde, vooroordelen en strijd, waarin de discussie rond het geloof hoog oplaait.

‘Energieke jongerenversie van het beroemde toneelstuk Nathan de Wijze […] de vijf acteurs van Kwatta brengen het verhaal snel en ludiek.’ De Volkskrant ****, 22 mei 2012).

Tekst: Ulrich Hub – vertaling en regie: Josee Hussaarts – spel: Raoul Copier, Joost Dekker, Marieke van Leeuwen, Hylke van Sprundel en Steven Stavast – decor & kostuums: Barbara Kroon – foto : Edwin Deen

Kijk voor meer informatie op www.kwatta.info

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen