Koop ‘Kunst op je kamer’ – Museum Het Valkhof


 

Koop ‘Kunst op je kamer’ in Museum Het Valkhof

13 t/m 28 oktober 2012

In de herfstvakantie kunnen kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar zelf kunst kopen in Museum Het Valkhof. Er is een tentoonstellingsruimte ingericht met 29 werken die in beperkte oplage te koop zijn. Alleen kinderen mogen naar binnen. Voor € 40,- kunnen zij een eigen kunstwerk kopen. 

Échte kunst
Het motto tijdens Kunst op je kamer is ‘een kunstwerk voor op je kamer kies je helemaal zelf!’. Daarom moeten volwassenen buiten de zaal blijven wachten, totdat de kinderen hun keuze hebben gemaakt. Er hangt èchte kunst, gesigneerd door de kunstenaar en in een kleine oplage vervaardigd. Er zit zelfs één originele tekening tussen. Welk werk dat is, wordt pas na afloop bekend gemaakt.
22 Gelderse kunstenaars maakten één of meerdere werken op A5 formaat, speciaal voor ‘Kunst op je kamer’.

Verrassing
Om te zorgen dat kinderen en jongeren echt kopen wat ze mooi vinden, hangt er geen naambordje bij de werken. Pas bij het ophalen van het kunstwerk, hoort de koper wie het gemaakt heeft. Ook blijft het geheim uit welke 29 werken gekozen kan worden.

Voor €40,- kunstbezitter
Een echt kunstwerk kost €40. Om iedereen kunst te laten kopen, mag ieder kind maximaal drie kunstwerken kopen. De werken kunnen op zaterdag 10 november worden opgehaald. Op die dag is een lijstenmaker aanwezig die, tegen een vergoeding, het kunstwerk kan inlijsten. Tevens is een aantal kunstenaars in het museum voor een ‘Meet & Greet’. De kersverse kunstbezitters kunnen ‘hun kunstenaar’ ontmoeten.
Bij aankoop van een kunstwerk krijgt de koper plus begeleider de kosten van de museumtickets retour. Toegang op de ophaaldag is gratis voor kind en begeleider.

Gelderse kunstenaars
Voor ‘Kunst op je kamer’ maakten 22 Gelderse kunstenaars een of meerdere werken: Alphons ter Avest, Aafke Bennema, Wouter Bijl, Mattijs van den Bosch, Ada Dispa, Mirka Farabegoli, Ad Gerritsen, Roos van Haaften, Mariës Hendriks, Rosemin Hendriks, Dorian Hiethaar, Barend van Hoek, Seet van Hout, Jaap Kroneman, Bob Lejeune, Anand Mahabier, Rinke Nijburg, Hester Oerlemans, Barbara Polderman, Marcel Reijerman, Hjalmar Riemersma en Roland Schimmel.

Voor de vierde keer
Kunst op je kamer borduurt voort op drie eerdere versies (2003, 2006, 2009) van dit project in Museum Het Valkhof, namelijk Kinderen Kopen Kunst. Dit laatste is een initiatief van de gerenommeerde Nieuw-Zeelandse galerie MUKA.
Dit keer werkt Museum Het Valkhof samen met Gelderse kunstenaars en Gelderse instellingen, namelijk Productiehuis Plaatsmaken en beroepsvereniging GBK. Ook wordt er 1 origineel werk verloot en kunnen kinderen een aantal kunstenaars ontmoeten als ze hun kunstwerk komen ophalen.

Entree*: 19 jaar en ouder € 12,- ; 6 t/m 18 jaar € 4,- ; Gezinsticket (2 volwassenen + max. 3 kinderen) € 28,- ; Museumkaart € 4,-
* Tijdens ‘Kunst op je kamer’ geldt een verhoogde entreeprijs in verband met de tentoonstelling Pop Art in Europa. Deze verhoging geldt overigens niet voor kinderen.

Meer informatie:  www.museumhetvalkhof.nl

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen