Kom naar Bethlehem! (bij Nijmegen…)

Feest van Licht - Kom naar Bethlehem - foto Raoul van Meel

Kom naar Bethlehem! (bij Nijmegen…)

Beleef het kerstverhaal en kom naar Bethlehem… in Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis bij Nijmegen. Feest van Licht, het inmiddels traditionele kerstevenement in Orientalis, biedt de bezoeker dit jaar de unieke mogelijkheid om het Bethlehem ten tijde van de geboorte van Jezus te bezoeken. Hoor de engelen zingen, maak kennis met de herders en bezoek de Geboortegrot. De route door dit eigentijdse kerstverhaal wordt omlijst door duizenden lichtjes. Orientalis is daarmee met recht de ‘Christmas Capital’ van Nederland!

Voor de vierde achtereenvolgende keer is het museumpark omgetoverd tot het grootste kerstdecor van Nederland. En daarmee is Feest van Licht het ideale gezinsuitje rond de kerstdagen: vorig jaar bezochten bijna 20.000 bezoekers het 32 hectare grote park. Feest van Licht biedt voor elk wat wils. Voor jong en oud en zowel binnen als buiten.
Het hart van Feest van Licht is de grote kerststallententoonstelling. Zowel in het hoofdgebouw als langs de route in het park zijn vele tientallen kerststallen en kerstgroepen te zien. Een selectie uit de eigen unieke collectie van Orientalis, afkomstig uit vele landen. Pronkstuk van de tentoonstelling is een levensgrote kerststal in het hoofdgebouw. Daar worden tijdens Feest van Licht ook vele optredens verzorgd: van klassiek tot pop, van verhalenvertellers tot kindertheater. Ook is daar een kinderatelier waar lekker kan worden geknutseld.

Bij de ingang van het park is een miniatuur kerstkermis ingericht met tientallen kermisattracties op schaal. Uiteraard geheel in kerstsfeer!

Die gezellige kerstsfeer is ook te vinden in het dorpje Bethlehem, het hoogtepunt van de route door het park. Op het marktpleintje is het goed toeven rond het behaaglijke kampvuur, in de huisjes zijn kerstvoorstellingen te bewonderen en kunnen souvenirs worden gekocht. Kinderen kunnen er konijnen, hamsters en cavia’s knuffelen.
Even pauzeren of opwarmen langs de route? Dat kan uitstekend in de yurt, de klassieke verwarmde ronde tent uit Centraal Azië. In de yurt worden de hele dag verhalen verteld. Gezellig is het ook in de Romeinse straat, waar de Romeinse Herberg alles in huis heeft voor de inwendige mens. Kinderen kunnen tegenover de herberg in het Griekse Huis op verschillende dagen meedoen met Romeins schilderen.

Feest van Licht is te bezoeken vanaf zaterdag 16 december tot en met zondag 7 januari 2018.

Voor entreeprijzen, openingstijden, programma en meer informatie: feestvanlicht.nl.

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen