Laatste kans om het leukste kinderlab te bezoeken

Kinderen ontdekken de schatten van Museum Het Valkhof tijdens speciale kinderrondleidingen - foto Museum Het Valkhof

Nijmegen, 12 februari 2018

Laatste kans om het leukste kinderlab van Nijmegen te bezoeken!

Nog heel even en dan sluit Valkhof Junior, het kinderlab in Museum Het Valkhof, de deuren. Op zondag 25 februari kunnen kinderen hier voor het laatst van alles ontdekken over de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Grijp dus je kans en kom nog een laatste keer puzzelen en proefjes doen. Onderzoek bijvoorbeeld het skelet van een Romeins paard of een middeleeuwse pispot. Vind de weg op de Peutingerkaart en werk mee aan het ontwerp van een Romeinse muurschildering!

Speciale afscheidsrondleidingen
Wil je nog net iets meer weten over het paard uit de gracht van het Romeinse legerkamp, de munten van keizer Trajanus, die 500 jaar oude pispot of dat Romeinse behang? Ga dan mee met onze rondleider. Hij of zij vertelt je alles over de onderwerpen van Valkhof Junior! De rondleidingen zijn op woensdag 14 februari, zondag 18 februari, woensdag 21 februari en zondag 25 februari van 15.00-15.45 uur. Er is plek voor maximaal 20 kinderen per keer. De rondleiding is gratis op vertoon van museumticket.

Ruim 18.000 bezoeken
Valkhof Junior werd in juni 2011 geopend. Sindsdien hebben zo’n 15.000 kinderen in de schoolvakanties of op zondagen een bezoek gebracht aan het lab. Daarnaast zijn ruim 3000 basisschoolleerlingen aan de slag gegaan in Valkhof Junior. Met recht een succesvol lab dus!

Nieuwe Romeinenwerkplaats in aantocht
Valkhof Junior wordt opgevolgd door een nieuwe Romeinenwerkplaats die altijd voor (jonge) bezoekers toegankelijk is. Een deel van de populaire proefjes uit Valkhof Junior komt terug in deze ruimte. Dit wordt aangevuld met diverse superleuke doe-dingen uit de succesvolle tentoonstelling High Tech Romeinen. Zo kun je schieten met een katapult en testen of je zelf een mooie boog of dak met dakpannen kunt bouwen. De Romeinenwerkplaats wordt in het voorjaar geopend.

Meer info: www.museumhetvalkhof.nl
Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen, T 024-360 88 05

Agenda Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen