Kinderen maken hun eigen tentoonstelling

Maak je eigen tentoonstelling tijdens 'Kinderconservator gezocht' - foto Stef Verstraaten

Kinderen maken hun eigen tentoonstelling in Museum Het Valkhof

Van 8 juli t/m 29 oktober 2017 is Museum Het Valkhof op zoek naar kinderen tussen de 4 en 12 jaar die het leuk vinden om hun eigen mini-tentoonstelling te maken. Tijdens het project ‘Kinderconservator gezocht’ mogen zij uit een wand vol museumstukken hun favoriete items selecteren. Het bijzondere is dat het om échte objecten gaat, van Romeinse olielampjes en potten tot hedendaagse schilderijen en sculpturen. Kinderen kiezen vervolgens een decor voor hun expositie, pakken sokkels en hangen schilderijen op, maken tekstbordjes en verzinnen een titel. Tenslotte kunnen ze via een app een poster maken van het eindresultaat. Deze poster krijgt een plek op de posterwand van het museum. Kinderen zijn voor even conservator van hun eigen tentoonstelling!

Kinderkunstcollectie
Kinderen die graag tekenen kunnen hun hart ophalen aan een van de tekentafels. Hier kunnen zij een kunstwerk maken, inlijsten en vervolgens ophangen in de eigen tentoonstelling.

Zomeractie
Op zoek naar een leuk familie-uitje in de zomervakantie? In deze periode kost een gezinsticket voor het museum slechts €17,50, in plaats van € 25,00. Dit ticket is geldig voor 2 volwassenen en maximaal 3 kinderen.

Algemene museuminformatie
Museum Het Valkhof , Kelfkensbos 59, Nijmegen – www.museumhetvalkhof.nl

Openingstijden: dinsdag t/m zondag: 11.00-17.00 uur. Gesloten op de vrijdag van de intocht van de Vierdaagse.

Entree: t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 17 jaar € 5,50, 18 jaar en ouder € 11,00, gezinsticket € 25,00 – in de zomervakantie €17,50, Museumkaart gratis

Agenda Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen