Stemwijzer, hulp bij Nijmeegse verkiezingen

Nijmegen, 19 februari 2018

Aftrap campagne om opkomst te bevorderen bij verkiezingen voor gemeenteraad

Maandag 19 februari heeft burgemeester Bruls de aftrap gegeven voor een campagne die Nijmegenaren naar de stembus moet helpen te krijgen. Hij deed door een kort filmpje te vertonen en de Nijmeegse Stemwijzer te lanceren.

Het is van groot belang dat zoveel mogelijk Nijmegenaren gaan stemmen zodat de gemeenteraad een zo getrouw mogelijke afspiegeling wordt van de Nijmeegse samenleving. Om de opkomst te bevorderen zet de gemeente diverse middelen in. Zo zijn er twee promotiefilmpjes, waarvan er eentje speciaal gericht is op jongeren.
En daarnaast kunnen Nijmegenaren vanaf vandaag gebruik maken van de stemwijzer MijnStem. Een handige tool waarmee men inzicht krijgt in de standpunten van de politieke partijen op lokale thema’s. Via nijmegen.mijnstem.nl kan iedereen de digitale stemhulp invullen.
Aan de hand van verschillende stellingen geeft de gebruiker aan in hoeverre hij of zij het hier mee eens is. De gebruiker kan tijdens het invullen ook de motivering van de deelnemende politieke partijen lezen. Na afloop worden de ingevulde antwoorden vergeleken met de standpunten van de deelnemende politieke partijen en wordt duidelijk welke partijen het meest aansluiten bij de gebruiker. Vervolgens kan men er voor kiezen om de uitslag te delen via Facebook of Twitter. Ook is er een verwijzing naar de websites van de partijen.

Verkiezingsnieuws
Op www.nijmegen.nl/verkiezingen staat alle informatie rondom de verkiezingen op 21 maart 2018.

Bron Gemeente Nijmegen – Politieke partijen Nijmegen –  www.nijmegen.nl/verkiezingennijmegen.mijnstem.nlInformatie Nijmegen

Winkels, bedrijven, uitgaan Nijmegen - Agenda Nijmegen